Rezultatele examenului de bacalaureat au generat o avalanşă de contestaţii

1
207

bac

Notele obţinute de unii candidaţi în prima sesiune a examenului de bacalaureat care s-a încheiat vineri i-au nemulţumit pe aceştia, motiv pentru care mulţi dintre ei au depus contestaţii la centrele de examinare. La nivelul judeţului s-au înregistrat 662 astfel de contestaţii. „Cele mai multe note contestate s-au înregistrat pentru lucrări la limba şi literatura română – 287, şi la matematică – 117. Comisiile de evaluare au identificat lucrările ale căror note au fost contestate, lucrările au fost imediat secretizate şi s-a început reevaluarea lor, urmând ca notele reevaluate şi rezultatele finale ale sesiunii de vară a examenului de bacalaureat să fie afişate vineri, 11 iulie”, a declarat prof. Mariana Tocaciu, inspectoare şcolară şi purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Reamintim că rata judeţeană de promovare a examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, înainte de depunerea contestaţiilor, a fost de 50,66%, liceele cele mai valoroase fiind, în ordine, Colegiul Naţional Moise Nicoară, Liceul Pedagogic Dimitrie Ţichindeal, Colegiul Naţional Elena Ghiba Birta, Liceul Teologic Baptist Alexa Popovici, Colegiul Naţional Vasile Goldiş, Liceul Tehnologic Vinga, Colegiul Economic Arad, Liceul de Arte Sabin Drăgoi, Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn şi Seminarul Teologic Liceal Ortodox Arad.

Nu s-a înregistrat nici un candidat care să treacă examenul de bacalaureat cu media 10; cea mai mare medie înregistrată a fost cea a candidatei Armina Denisa Berar de la Colegiul Naţional Moise Nicoară: 9,91.

Două licee au reuşit performanţa de-a înregistra 0% promovare: Liceul Tehnologic de Transporturi Auto  Henri Coandă  şi Liceul UCECOM Spiru Haret.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.