Marţi, miercuri şi joi s-au disputat meciurile din cadrul turului 3 al Cupei României, în care trei echipe din eşalonul secund au părăsit competiţia.
În această fază a competiţiei au intrat pentru prima oară în acest sezon şi cluburi din Liga 2, iar la meciurile în care acestea au avut drept adversare echipe din Liga a III-a s-a aplicat o nouă regulă de vârstă stabilită prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, în partidele în care
s-au întâlnit formații de Liga a II-a cu formații de Liga a III-a, în ceea ce privește regulile de vârstă ale tinerilor jucători, s-au aplicat reglementările de la Liga a III-a.
În ceea ce priveşte rezultatele din turul al treilea, trei cluburi din Liga 2 au părăsit competiţia. Dacă Aerostar nu a mai fost programată şi a fost sancţionată cu forfait prin decizia Comisiei de Disciplină şi Etică de vineri, ca urmare a rezultatelor pozitive de la testarea COVID-19, în schimb Unirea Slobozia a fost învinsă în timpul regulamentar de Mostiştea Ulmu, echipă cu care s-a duelat în vară în dublă manşă pentru promovarea în Liga 2.
Singurul duel dintre două echipe din al doilea eşalon a fost adjudecat de U Craiova 1948 SA, care a învins la loviturile de departajare pe CSM Reşiţa. Gazdele de miercuri au deschis scorul prin italianul Compagno, dar au fost egalate cu 10 minute înaintea timpului regulamentar de joc. În ultimul minut, U Craiova 1948 SA ar fi putut obţine calificarea, dar acelaşi Compagno a ratat un penalty, astfel că s-a ajuns la prelungiri şi ulterior la lovituri de la 11 metri, acolo unde ratarea lui Bagherea a făcut diferenţa.
În faza următoare a competiţiei, care se va disputa pe 20-21 octombrie, pe lângă echipele câştigătoare ale meciurilor din această săptămână, vor participa şi celelalte echipe din Liga 2 Casa Pariurilor care nu au intrat în turul 3.
 

Recomandările redacției