În primul meci din turul 4 al Cupei României echipa Ripensia se va duela în cartierul arădean Sânnicolau Mic, contra echipei Șoimii Lipova. Ambele formații vor lăsa o parte din titulari să se odihnească. Antrenorul de la F.C. Ripensia, Cosmin Petruescu a mai pierdut un jucător dar cu toate acestea el consideră că poate face față formației din Lipova care se situează pe locul 1 în Seria 8 a Ligii a III-a.
Cosmin Petruescu este conștient că ar fi rușinos să fie eliminați de un club de ligă inferioară.
Cu toate că formația antrenată de Sabău este una dintre cele mai bune formații din Seria 8 din eșalonul al treilea.
„Cu siguranță, ne va aștepta o partidă dificilă. Și noi, și Lipova, ne dorim să mergem mai departe. Avem nevoie și pentru moralul nostru de o victorie, pe care sper să o obținem marți. Suntem, totuși, o echipă de liga a doua și trebuie să ne respectăm blazonul. Trebuie să ne respectăm ca imagine și ca și club. Cu siguranță, vom aborda partida la victorie”, spune Petruescu, înaintea partidei de marți, de la ora 14:30.
Lalic a debutat la Ripensia și e deja suspendat
Momentan la orice eliminare, și la cea din cumul de cartonașe galbene, indiferent că e vorba de altă competiție următorul meci se stă. Fundașul Nenad Lalic nu va veni, astfel la Arad, după ce în meciul său de debut pentru Ripensia, din weekend a fost suspendat.
„Vor fi și modificări în echipă. Este un joc disputat la un timp foarte scurt față de jocul cu Metaloglobus. Astfel, vom miza mult pe fotbaliștii cu o prospețime fizică mai bună. Dar, și ei fac parte din lotul nostru, unii vin după accidentări. Am încredere că ne vom putea califica pentru a aborda meciul de la Târgu Jiu din campionat cu altă încredere și cu un alt moral”, a mai spus Cosmin Petruescu.
Șoimii Lipova e lider în Seria 8 de Liga a III-a, cu 14 puncte obținute în șase etape. De cealaltă parte Ripensia se situează pe locul 18 în Liga 2, cu 6 puncte acumulate în șapte meciuri disputate în opt etape.
Şoimii Lipova a trecut în turul 2 de Crișul Chișineu Criș, cu 2-0, iar în turul 3 a câștigat la „masa verde”, cu 3-0, partida cu Gloria Lunca Teuz Cermei, după ce aceasta din urmă nu a putut juca din cauza cazurilor de COVID-19 pe care le-a avut în lot la momentul respectiv.
Meciul dintre Șoimii Lipova și Ripensia, din turul 4 al Cupei României, are loc marți, de la 14:30. 

Recomandările redacției