Risc de focar în comuna Beliu, după ce aici au fost depistate deocamdată doar două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Cele două persoane – un medic de familie și o femeie – depistate pozitiv la testare pentru coronavirus au fost transportați la Arad, pentru spitalizare. Întrucât, din informațiile noastre, cei doi n-au avut simptome serioase până acum, nu s-au izolat și cel mai probabil au intrat în contact cu alți locuitori.

După cum am mai semnalat și până acum, în mediul rural nu s-au prea respectat măsurile impuse de limitare a extinderii COVID-19. Să o spunem pe cea dreaptă: măștile s-au purtat ocazional și nu s-a prea ținut cont de…distanțare socială. Măsurile au fost luate în derizoriu, fapt valabil și în alte zone din județ. Desigur au fost multe cazuri de acest gen și în municipiu.

Unii locuitori povestesc acum și sunt disperați că ar fi putut contacta virusul. Practic, pe unii nu i-a speriat nimic, până când, în zona lor s-a adeverit că…oamenii chiar se pot infecta cu acest virus. Dacă până acum a fost așa, data de 15 mai va însemna…relaxare totală.

Anchetă epidemiologică în curs

Revenind la situația cazurilor confirmate din Beliu, primăria a și lansat un anunț, prin care, cere populației să…respecte măsurile de protecție. Ori, de la locuitori am aflat că aici, purtarea măștii a fost un exemplu rar. „Aici nu s-au purtat măști de protecție. Sunt câteva persoane mai responsabile care au purtat, în anumite situații, când a fost mai aglomerat. Ba chiar unora de aici li se pare neobișnuit când văd persoane purtând măști. Dezinfectant nu există la dispoziție în unități, așa cum se întâmplă la oraș. Îți cumperi dacă vrei. Măsurile de distanțare nu s-au respectat ca în mediul urban. Din ce știm, în Beliu au mai fost două cazuri de persoane infectate, două femei. Una se întorsese din Italia. Ambele au avut simptome ceva mai ușoare și au scăpat cu bine“, spune un locuitor care vrea să-și păstreze anonimatul. 

Direcția de Sănătate Publică Arad a demarat aici o anchetă socială. Așadar, Primăria Beliu a făcut apel la calm, însă credem că, ținându-se cont de suspiciuni, populația trebuia mai mult stimulată să respecte măsurile de protecție: În atenția cetățenilor, vă informăm că în comuna noastră, în acest moment, există două cazuri pozitive de infectare cu COVID -19, fapt confirmat oficial în urmă cu câteva minute de către un reprezentant al DSP Arad, care ne-a asigurat că în ambele cazuri au fost efectuate anchete epidemiologice, luându-se măsurile ce se impun în acest sens.

Îndemnăm populația la calm și la respectarea în continuare a măsurilor de protecție,(purtarea măștilor în spații închise și în locurile publice, menținerea măsurilor de distanțare socială și a celorlate reguli de igiena prevăzute de ordonanțele militare).

Nu am făcut informări referitoare la aceste cazuri,decât în momentul în care ne-au fost confirmate oficial, drept pentru care avem rugămintea de a nu se mai răspândii zvonuri de natură să creeze panică și disconfort pshiologic în rândul populției.

Cel mai sigur mod de protecție este respectarea regulilor amintite și avem convingerea că împreună o să trecem cu bine peste această perioadă!

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Arad, reprezentată de directorul Horia Timiș ne-a declarat că, la Beliu este demarată deja anchetă epidemiologică. „Cunoaștem situația din comuna Beliu. Unul dintre cei infectați, care este în stare bună, adus la Arad, este medic. Dândul a respectat măsurile de protecție. Credem că ar fi intrat în contact cu un pacient care acum este negativ. Nu putem spune că avem un focar deocamdată, dar urmărim situația“, a susținut directorul Horia Timiș.

  • Ana-Maria spune:

    Daa, o sumedenie de neconcordanțe cu realitatea, …. și să copiezi un text de pe o pagină de Facebook să umplii articolul…..na, asta e, mă așteptam mai mult de la autoarea articolului..

  • Daniel spune:

    Toate bune și frumoase . Dar de unde poate ști omul de ce boala suferă , de gripa sau de covid-19 ? Simptomele Sint la fel și nu toată lumea merge doar din cauza unei grupe la doctor . 🤔🤔🤔

  • Anonim pentru că spune:

    Știți că acest doctor a fost la pescuit duminică cu mai două persoane din același sat???

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției