targovisteCSM Târgovişte, campioana en-titre a României la baschet feminin, a reuşit o performanţă de excepţie: a devenit prima echipă românească ce a reuşit calificarea în turul II din Euroligă! Dâmboviţencele aveau nevoie de succes în faţa liderului grupei, Good Angels Kosice (Slovacia). Şi au reuşit-o, chiar dacă în sfertul trei oaspetele erau încă în cărţi, reducând o diferenţă la numai 3 puncte, după ce la pauză era 37-25 pentru trupa lui Florin Nini. Finalul a fost al gazdelor, care, cu determinare şi ambiţie, s-au impus cu 72-64. Marcatoarele Tîrgoviștei au fost: Mărginean 21 puncte, Ajavon 14, Robbins 10, Matici 9, Pop 5, Stoenescu 5, Miljkovici 4, Tihonenko 4. După 12 partide, CSM a încheiat grupa pe locul 5, cu 16 puncte, după Good Angels 21, Fenerbache 21, Nadejda 20, Famila Schio 19, şi înaintea lui UE Sopron 15 şi Arras Pays, cu 14.
În turul doi al Euroligii se vor califica primele patru clasate din fiecare dintre cele trei grupe, plus echipele de pe locurile cinci din fiecare grupă, datorită faptului că organizatoarea turneului final, formaţia rusă UMMC Ekaterinburg (lider în grupa C) este calificată din oficiu în Final 8. Astfel, cele 14 echipe rămase vor juca meciuri eliminatorii în turul doi, iar câştigătoarele se vor califica în Final 8, în care va intra şi echipa organizatoare. Final 8 presupune formarea a două grupe a câte patru echipe. Din acestea, primele două clasate vor juca semifinalele, câştigătoarele finala mare, iar învinsele finala mică a Euroligii.
Demonstrație pentru primul loc
Un succes de excepţie, care pune în gardă pe Univ Goldiş ICIM, care va juca luni la Târgovişte (ora 19,00). Arădenii au luat act de realizarea rivalelor, dar merg lângă Turnul Chindiei să-și facă jocul.
„Târgovişte a jucat cu determinare şi până la capăt pentru o victorie importantă. Merită felicitări, e o mândrie pentru România să fie reprezentată la cel mai înalt nivel în baschetul feminin. Noi vom merge să ne jucăm şansa şi să demonstrăm că nu degeaba suntem pe primul loc în clasament. Ne dorim să câştigăm, suntem pregătiţi din toate punctele de vedere. Întâlnim rivala noastră de 15 ani încoace, în ceea ce se numeşte Clasicul baschetului feminin românesc. Un joc deschis oricărui rezultat. Sper să nu intervină alţi factori, şi cel mai bun să câştige”, a spus Marcel Urban, preşedinte Univ Goldiş ICIM.

Recomandările redacției