Road Grand Tour, pentru prima dată la Arad: sute de cicliști, în întrecere pe drumurile județului

0
680

Arădenii sunt mari iubitori de sport cu pedale. Așa se face că, în premieră la Arad, în acest weekend se desfășoară Road Grand Tour, o competiție de ciclism în care se vor întrece sute de concurenți.

Pe 15 și 16 iunie 2019, mai bine de 250 de competitori din toată țara, practicanți ai ciclismului de șosea vor pedala în competiție, pe drumurile județului și pe străzile municipiului.

Startul se va da sâmbătă, 15 mai la Șiria, cu un contratimp individual în cățărare. Rutierii vor parcurge aproximativ cinci kilometri în urcare pe un traseu legendar pentru cicliști, ce face legătura între centrul Șiriei și Cetatea Șiria.

Organizatorii susțin că primii 100 de cicliști în ordinea timpilor obținuți se vor califica pentru o cursă foarte rapidă și dinamică pe străzile municipiului, un circuit de o oră pe Bulevardul Revoluției, sâmbătă seara la lumina reflectoarelor. În sfârșit, duminică 16 iunie, Road Grand Tour Arad va pleca în a treia etapă, o cursă de fond de 95 de kilometri, pe ruta municipiul Arad – Zăbrani – Lipova – Ususău și retur.

„Ne bucurăm nespus că aducem anul acesta Road Grand Tour și la Arad! Este prima etapă din circuitul nostru care include trei probe, una mai interesantă decât cealaltă! Propunem niște trasee palpitante care sunt sigur că vor fi gustate de cicliști, dar și de public!”, a spus Alex Ciocan, fost multiplu campion național la ciclism de șosea și principalul inițiator al Road Grand Tour.

Festivitatea din centru închide traficul

Organizat începând cu 2013, Road Grand Tour a s-a dezvoltat anual ca importanță pe scena ciclismului din România, fapt reflectat și de statistici. Dacă în urmă cu șase ani turul număra doar cinci etape naționale la care au luat startul 1.200 de cicliști, în 2018, calendartul competițional avea deja 17 curse și peste 4.500 de participanți.

Popularitatea Road Grand Tour a crescut. Folosind o gamă tot mai largă de canale media, organizatorii au reușit anul trecut să ajungă la ochii și urechile a peste 450.000 de oameni, iubitori ai ciclismului și nu numai, din România sau de pretutindeni.

Road Grand Tour Arad este organizat de Asociatia Judeteana de Ciclism Prahova, în parteneriat cu Federatia Româna de Ciclism și administrația arădeană.

Sâmbătă seara, va fi festivitatea de premiere „Criteriu și Contratimp“,  la 21.30 va fi Trebuie menționat, că traficul va fi restricționat în centrul Aradului, între orele 18.30 – 21.15.

Duminică, competiția se va ține pe traseul Arad – Ususău – Arad, festivitatea urmând să aibă loc la ora 15.00.

Programul stabilit pentru duminică, pentru restrictionarea temporară a traficului este intervalul orar 11.00-15.45.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.