Robert Lupu: „Primul meci cu Bosnia-Herțegovina este finala noastră!”

0
116

Naționala de futsal a României s-a reunit la finalul săptămânii trecute pentru următoarele două jocuri din campania de calificare la EURO 2022, găzduit de Țările de Jos.

Selecționerul pregătește meciul de acasă cu Bosnia-Herțegovina, de joi, ora 20:00, ca pe o finală. „Aceste prime 3 puncte sunt cele mai importante!”, spune Robert Lupu. Iată ce spune antrenorul care vrea o nouă calificare la EURO, după cea de la ediția din 2018.

„– Domnule Lupu, cât de mare a fost dezamăgirea după remiza din Macedonia de Nord?

Și eu, și jucătorii ne-am dorit victoria și am fost la un pas de a o obține. Ne-am fi dorit să avem două goluri avantaj, să nu avem emoții în final. Dar am primit gol, lucru care ne-a produs o mare dezamăgire. Macedonia de Nord și-a îmbunătățit considerabil jocul de la venirea antrenorului croat.

Cum este noul sistem de calificare, cu meciuri tur-retur, acasă-deplasare?

Vechiul sistem era mai dificil, cu trei meciuri unul după altul, cu doar o zi de pauză. Se acumula oboseala, iar acest lucru afecta evoluția jucătorilor pe final. E un sistem bun, un sistem creat însă pentru spectatori. Păcat că nu putem avea fani în tribune. Altfel se comportă jucătorii când cei din tribună te încurajează. Ca să dau un exemplu, victoria cu Spania din meciul amical nu ar fi existat fără aportul extraordinar al publicului.

Care este obiectivul în cele două meciuri cu Bosnia-Herțegovina?

În mod ideal, să obținem cele 6 puncte. Dar primul joc e crucial, e finala noastră. Dacă învingem, mutăm presiunea pe umerii lor în partida din deplasare. Aceste prime 3 puncte puse în joc sunt cele mai importante.

Ne calificăm la EURO?

Am lucrat mult în ultimul timp la unitatea grupului. Și toate deciziile pe care le-am luat au fost de bun augur. Valoare avem, cu siguranță, fiind un grup unit, vom reuși să ne calificăm la Campionatul European“, este dialogul dintre selecționerul Robert Lupu și un reprezentant FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.