Țara noastră se laudă cu unele dintre cele mai deosebite peisaje, cu oameni care au schimbat lumea de-a lungul timpului, dar, mai mult decât atât, e fruntașă la frumusețe în ceea ce privește sexul feminin. Mulți dintre străini remarcă acest lucru imediat cum pășesc pe meleagurile noastre, spune playtech.ro.

Este aproape imposibil să mergi oriunde în țară fără să vezi o femeie care să-ți ia ochii. Cu toate astea, există anumite localități unde frumusețea femeilor iese în evidență, locuri considerate categoric un Rai pentru bărbați. Conform unui sondaj realizat de Organizația Bărbaților din România, cele mai frumoase femei se regăsesc pe străzile din București.

Gică Petrescu a fost primul care a constatat acest lucru și a lăsat lumii întregi moștenire melodia: ‘Fetițele din București’. Încă din primele versuri acesta spune:’Fetițe dulci ca-n București/ În toată lumea nu găsești’. Este deja bine cunoscut că mare parte din cei care locuiesc în special în zilele noastre în Capitală vin din alte părți ale țării, făcându-se astfel un cumul al frumuseții din mai multe zone.

„Femeile moldovence şi românce sunt în general destul de frumoase. Ele au pelea albă însă pieliţa cam palidă. Printre ele se găsesc prea puţine blonde, dar o mare mulţime de brunete deschise, cu ochiul negru şi strălucios”, scria I.L. Carra, un autor francez din secolul al XVIII-lea, care a vizitat pe atunci Moldova și Țara Românească.

”Toate femeile erau frumoase, chiar cele ce erau mame şi bunice, căci erau şi bunicele la bal. Acestora le rămânea ceva, un nu ştiu ce măreţ, în veştejirea trăsăturilor care te silea să te gândeşti: Cât de frumoasă a trebuit să fie aceasta. Cel mult trei-patru chipuri neplăcute:asta nu se vede la Paris.”, scria francezul Edouard Grenier care a ajuns în Țara Românească în secolul al XIX-lea.

„Superioare bărbaţilor prin hărnicia şi veselia lor, ele sunt regine în căminul domestic, în acest Orient unde chiar creştinii sunt dispuşi a considera soţia lor ca pe o servitoare. Nimic din poziţiunea lor nu este de fire a le umili (…)

Româncele, ca toate femeile latine, au un simţământ înnăscut de eleganţă şi se îmbracă, în genere, cu o cochetărie ingenioasă. În Transilvania fetele îşi împletesc părul într-o coadă groasă care se termină cu o panglică sau cu o monedă”, a subliniat Dora d’Istria, o scriitoare și călătoare fanțuzoaică. (Sursa: historia.ro)

Recomandările redacției