România a câștigat în fața Spaniei în etapa a treia a Rugby Europe Championship

0
265

Echipa Națională de rugby a câștigat împotriva selecționatei Spaniei în această sâmbătă în etapa a treia a Rugby Europe Championship.

Scorul a fost deschis de uvertura Manuel Ordas cu o lovitură de pedeapsă, care cu câteva minute mai devreme ratase din același procedeu.

Vlaicu a încercat și el prin același mod, în minutul 17, dar șutul său a fost prea scurt. Șapte minute mai târziu, tot Vlaicu a readus egalitatea, dintr-o lovitură de pedeapsă.

Ordas a majorat avantajul ibericilor, în minutul 32, cu o nouă lovitură de pedeapsă. Vlaicu a restabilit egalitatea în minutele de prelungire ale primei reprize.

Repriza secundă a debutat cu eseul reușit de Guillaume Rouet, transformat de același Ordas. Vlaicu a replicat un minut mai târziu pentru scorul de 13 la 9.

Stejarii au pus presiune pe spanioli, iar linia a doua Manu Mora a primit cartonaș galben. Vlaicu a transformat lovitura de pedeapsă și românii s-au apropiat la un punct de oaspeți.

Spania a rămas în 13 după cartonașul roșu primit de Fred Quercy, după un antijoc.

Românii au revenit în joc cu eseul reușit de Căpățâna, după un mol de margine. Vlaicu nu a transformat dintr-o poziție grea și Stejarii conduceau cu 17 la 13.

Mijlocașul la grămadă Guillaume Rouet a primit și el galben, iar la faza următoare fundașul Charly Malie a comis o nouă infracțiune asupra lui Ionuț Dumitru și a fost și el eliminat temporar, pentru 10 minute. Minutul 68 a adus alte trei puncte pentru Leii spanioli, tot din piciorul lui Ordas. România a presat și a reușit eseul lui Melinte, Vlaicu nu a putut transforma și conduce cu 22 la 16. Cojocaru primește și el galben, iar românii se apără până la ultima secundă.

România obține o victorie importantă în economia calificării la Cupa Mondială și se pregătește pentru partida de la Tbilisi, contra Georgiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.