Echipa României, participantă la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, a obţinut cel mai bun rezultat din istoria participării la această competiţie – două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN remis luni AGERPRES, medaliile de aur au fost cucerite de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs.

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a/Colegiul Naţional ‘Vasile Lucaciu˝ din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Miriţescu (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică s-a desfăşurat în Grecia (Volos), în intervalul 27 iulie – 5 august şi a reunit peste 100 de concurenţi din 20 de ţări.

Ediţia de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de ţara noastră, la Suceava.

 

 

(AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)

 

Recomandările redacției