România, carne de tun la Hamburg? Ultimele informații despre meciul cu Germania din această seară

0
404

Naționala noastră începe astăzi seria de meciuri care o pot menține în cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor. Pe locul 3 în clasament și 10 puncte acumulate, echipa noastră urmează să întâlnească într-un interval de 4 zile echipele naționale ale Germaniei și Armeniei. Cu patru jocuri înainte de finalul grupei preliminare clasamentul este extrem de strâns cu trei echipe (Armenia, România și Macedonia de Nord) luptând pentru locul 2, despărțite de doar două puncte. În aceste condiții e prematur de făcut calcule prea amănunțite, numărul necunoscutelor din ecuația calificării fiind mult prea mare. Singura certitudine din acest moment este aceea că în această fereastră competițională meciul cu adevărat important pentru naționala noastră este cel de luni, de pe teren propriu, cu Armenia. Fiind vorba de un duel cu un adversar cu care ne aflăm în luptă directă pentru obiectiv (nu cred că cineva se gândește că am putea câștiga grupa), acela este meciul pe care trebuie să îl câștigăm neapărat.

Până atunci însă România trebuie să dispute meciul din seara asta de la Hamburg. Este inutil cred să punctăm prea mult diferența de valoare dintre cele două echipe, deoarece este evidentă. Germania rămâne una dintre marile echipe ale lumii și, de la venirea lui Hansi Flick și-a regăsit bucuria practicării unui fotbal simplu, direct și mai ales ultra ofensiv. Pe de altă parte, naționala noastră se află de două decenii în cădere liberă ajungând să aibă probleme mari în a depăși adversari pe care altă dată îi surclasam încă de la pauză. Momentul actual este un caracterizat de inconstanță și perpetue căutări ale jucătorilor și stilului de joc. În acest context cu siguranță că miza partidei este un rezultat și o evoluție care cel puțin să nu ne spulbere moralul și să nu deterioreze atmosfera înainte de meciul cu Armenia. Pentru aceasta este nevoie de inspirația lui Mirel Rădoi în alegerea primului 11 și a tacticii de joc, de o evoluție curajoasă, inteligentă și fără greșeli flagrante din partea jucătorilor noștri și de asemenea și de noroc pentru că la actuala diferență de valoare dintre cele două echipe avem nevoie de o zi mai puțin reușită a Germaniei. Sigur, în fotbal surprizele apar din când în când unde te aștepți mai puțin dar, realist vorbind orice alt rezultat decât înfrângerea, este un bonus.

Ambele echipe au anunțat astăzi câte o indisponibilitate de ultimă oră. În naționala lui Mirel Rădoi va lipsi fundașul central Ionuț Nedelcearu care, conform informațiilor oferite de staff-ul naționalei, acuză „ușoare probleme medicale apărute în timpul cantonamentului“. Probabil într-un context decisiv fundașul lui Crotone ar fi fost forțat dar așa s-a considerat că e mai bine să fie menajat pentru meciul cu Armenia. Un alt semn de întrebare este cel legat de prezența în teren a jucătorilor Florin Niță, Vlad Chiricheș și Valentin Mihăilă, jucători care se află la un singur cartonaș galben de suspendare riscând astfel să lipsească în meciul de luni.

Germania pe de altă parte va juca fără Manuel Neuer, căpitanul Mannschaftului acuzând dureri la mușchii aductori. Pentru gazde însă această absență este practic fără importanță dat fiind că înlocuitorul său, Marc-Andre Ter Stegen este la rândul său un jucător de clasă mondială.

Arbitrul întâlnirii a fost desemnat turcul Cüneyt Cakir care va fi sprijinit de conaționalii săi Bahattin Duran și Tarik Ongun (asistenți), Alper Ulusoy (rezervă) Mete Kalkavan și Hüseyin Göcek (video arbitraj). Partida are loc pe Volparkstadion din Hamburg începând cu ora 21.45 și va putea fi transmisă de postul Pro TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.