România continuă să fie țara cu cea mai ridicată rată a mortalităţii în accidentele rutiere

0
410

S-a înregistrat o reducere cu 4 000 de cazuri a accidentelor rutiere mortale în UE, în 2020, iar rata mortalității a fost la cel mai scăzut nivel din toate timpurile. Din păcate, România rămâne țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime.

Astfel, în 2020, în România, s-au înregistrat 85 de decese rutiere la un milion de locuitori, potrivit datelor publicate de Comisia Europeană.

Ţara cu cea mai redusă rată a mortalităţii rutiere din UE este Suedia, cu 18 decese la un milion de locuitori, de 4,7 ori mai mică decât în România. În coada clasamentului mortalităţii rutiere în UE, deasupra României, se află Letonia, cu 74 de decese la un milion de populaţie şi Bulgaria, cu o rată de 67 la un milion, conform adevarul.ro.

Reducerea volumelor de trafic, ca urmare a pandemiei de COVID-19, a avut un impact clar, deși nemăsurabil, asupra numărului de accidente rutiere mortale. Cu toate acestea, datele preliminare arată că în SUA, de exemplu, numărul accidentelor mortale a crescut vertiginos în 2020, în pofida reducerii volumelor de trafic. Într-adevăr, statisticile înregistrate în unele țări ale UE indică, de asemenea, o creștere a comportamentelor mai riscante, în special excesul de viteză, în perioadele de restricții de deplasare a persoanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.