România, cu arădeanca Dodean printre protagoniste, și-a păstrat titlul european la tenis de masă!

0
365

Naţionala de tenis de masă a României şi-a păstrat titlul european, câştigat în 2017! „Tricolorele” s-au impus, ieri, în stil de mare campioane, în finala continentală disputată la Nantes (Franţa), împotriva selecţionatei similare a Portugaliei. Bernadette Szocs, Daniela Dodean-Monteiro şi Eliza Samara, plus rezervele Adina Diaconu şi Irina Ciobanu, sunt performerele naţionale ce au adus un nou titlu pentru sportul românesc.
Cu un parcurs de metronom la acest turneu final din Franţa, cinci victorii din tot atâtea meciuri, echipa pregătită de Viorel Filimon a câştigat cu un categoric 3-0 ultimul act, cu un trio de aur, exclusiv european. Asta în condiţiile în care naționala lusitană s-a bazat în special pe două asiatice, puse, însă, la respect de fetele noastre.
Cea mai valoroasă jucătoare a României, Bernadette Szocs (locul 17 mondial) a câştigat la mare luptă partida inaugurală a finalei, cu Jieni Shiao, revenind spectaculos după 1-2 la seturi, scor final 3-2 (5, -8, -6, 7, 6).
Victoria extrem de importantă şi poate punctul decisiv al câştigării aurului european
l-a obţinut chiar arădeanca de la CS Municipal, Daniela Dodean-Monteiro. Arădeanca a reușit să furnizeze surpriza în faţa mai bine cotatei Yu Fu, o altă asiatică de top a Europei. Dana a început ceva mai greu jocul, fiind condusă cu 1-0 la seturi, dar apoi a revenit treptat şi sigur, dominându-şi atât tactic cât şi mental oponenta, cu lovituri spectaculoase pentru un 3-2 de toată frumuseţea (-7, 8, 9, -6, 3)!
Eliza Samara a pus „cireaşa pe tort” şi a declanşat bucuria în tabăra „tricoloră”, după o victorie aşteptată şi logică, 3-0 (9, 7, 6) cu lusitana Leila Oliveira.
Victorie uriaşă pentru România, care cucereşte al doilea titlu european la rând, confirmând încă odată că tenisul de masă e unul dintre sporturile naţionale de top, cu mari perspective pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Naționala noastră şi-a trecut în palmares al cincilea său titlu continental, după cele din 1992, 2002, 2005 şi 2017.
„Le-am citit demult, demult şi bine. Cu două jucătoare din lotul Portugaliei am jucat şi în Luxemburg şi am jucat şi la Alicante cu ele. Ştiam ce joacă şi aveam pregătită toată ideea de joc. Meciul de azi (n.a. duminică) şi meciul de ieri (n.a. sâmbătă, când „tricolorele” au depășit în semifinal Polonia) au fost cele mai grele”, au cuvintele la cald ale arădencei Daniela Dodean Moniteiro.
Peste doi ani, „tricolorele” pot realiza tripla istorică, „europenele” pe echipe urmând să aibă loc la Cluj-Napoca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.