În această seara a avut loc tragerea la sorți pentru grupele Ligii Națiunilor de anul viitor. România va avea ca adversare, selecționatele Bosniei și Herțegovinei, Finlandei și Muntenegrului, ultima dintre ele avându-l în componență pe jucătorul UTA-ei, Marko Vukcevic. De altfel, cu acesta în primul 11, Muntenegru a reușit un egal de prestigiu în fața Țărilor de Jos.

În clasamentul coeficienților FIFA, dintre toate cele patru echipe, România, stă cel mai bine, aflându-se pe locul 44. Urmează Finlanda pe 58, Bosnia și Herțegovina pe 61 și Muntenegru pe 72. Pentru naționala noastră, miza acestei competiții este dublă: în primul rând, dacă își câștigă grupa, România se califică la un baraj unde poate obține unul dintre cele trei locuri la Campionatul European din 2024, pe care Liga Națiunilor le oferă, iar în al doilea rând, cu punctele acumulate în această competiție,  tricolorii pot urca în clasamentul coeficienților, astfel încât să urce în urna valorică 2 pentru tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru Campionatul European.

Primele patru etape ale grupelor Ligii Națiunilor se vor desfășura în intervalul 2-14 iunie urmând ca ultimele două meciuri să se desfășoare în septembrie. Semifinalele și finala competiției vor avea loc abia în martie 2024.

Recomandările redacției