romaniaNaționala feminină de handbal a României a terminat la egalitate cu formația Danemarcei, 29-29 (16-12), marți seara, la Debrecen, în Grupa B a Campionatului European din Ungaria și Croația – EURO 2014, după ce a primit gol în ultimele secunde de joc.
România, cu Adriana Țăcălie și Cristina Neagu în mare formă, a făcut un meci foarte bun, mai ales în prima repriză, dar a cedat pas cu pas și nu a reușit să gestioneze un final care i-a părut favorabil, scăpând printre degete o victorie foarte importantă. Debutul jocului a fost excelent pentru tricolore, care conduceau cu 4-0 în minutul 5. Danemarca a revenit în joc, dar echipa antrenată de Gheorghe Tadici a păstrat un avans de două-trei goluri pe tabelă, iar la pauză avansul era de patru goluri, 16-12, după ce ecartul maxim a fost de cinci (16-11, 26).  În repriza secundă, România a început să cedeze teren, apărarea nu s-a mai ridicat la nivelul din prima parte și Danemarca a reușit egalarea în minutul 40 (20-20), după trei goluri consecutive. Tricolorele și-au revenit, s-au desprins la 23-20 (44), dar au făcut iar pasul înapoi, primind patru goluri la rând, astfel că echipa noastră s-a trezit condusă, 23-24 (51). După momente de echilibru, trei goluri ale formației noastre au dus scorul de la 25-26 (54) la 28-26 (57). România a condus cu 29-27 când mai erau două minute de joc, dar nu a reușit să reziste până la final, primind două goluri. România a pierdut-o în prima repriză pe extrema dreapta Ada Nechita, care s-a accidentat la mâna dreaptă.
Au evoluat echipele:
România: Paula Ungureanu, Denisa Dedu — Oana Bondar, Crina Pintea (1 gol), Adriana Nechita (1), Cristina Neagu (10), Aurelia Brădeanu, Adriana Țăcălie (10), Gabriela Perianu (1), Valentina Ardean-Elisei (1), Florina Chintoan (2), Laura Chiper (3). Selecționer: Gheorghe Tadici.
Danemarca: Sandra Toft, Rikke Poulsen — Maibritt Kviesgaard (1), Susan Thorsgaard (2), Maria Fisker (8), Anne Mette Hansen, Mette Gravholt (3), Lotte Grigel, Pernille Holmsgaard, Line Anna Jorgensen (1), Kristina Kristiansen (1), Ann Grete Norgaard (3), Trine Jensen, Louise Spellerberg, Louise Burgaard (4), Stine Jorgensen (6). Selecționer: Jan Pytlick.
Arbitri: Peter Brunovsky, Vladimir Canda (ambii din Slovacia); observator EHF: Monique Alsemgeest (Olanda), supervizor EHF: Bozidar Djurkovic (Serbia).

Recomandările redacției