România nu mai are alternative. Trebuie să învingă în această seară Armenia, dacă vrea la Campionatul Mondial

0
283

Există o expresie pe care anglofilii o cunosc foarte bine: „there’s nowhere else to hide“. Se aplică de obicei în situațiile în care subiectul afirmației a evitat să ia o decizie, să tranșeze o problemă, până în momentul în care este cu adevărat obligat să își asume o acțiune decisivă. Exact în această situație se află echipa națională a României. Până acum de fiecare dată când pierdeam puncte mizam pe jocul rezultatelor sau pe posibilitatea de a ne recâștiga respectivele puncte în meciurile următoare. Acum nu mai poate fi vorba de așa ceva. Pentru a rămâne mai departe în cărțile calificării, România trebuie să câștige obligatoriu toate cele trei partide pe care le mai are de disputat. Și s-ar putea ca nici asta să nu fie suficient dacă Germania nu învinge astăzi în Macedonia de Nord. Dar până să ne uităm la rezultatele concurenților, să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut.

Aparent România este favorită în disputa cu armenii. Tricolorii sunt într-o formă mai bună, pierzând doar unul dintre ultimele 4 meciuri, și acela la mare luptă în deplasare cu Germania. Jocul de la Hamburg dă și el speranțe că ne putem impune deseară în fața unei echipe care n-a mai câștigat din martie. Să nu uităm însă că acea ultimă victorie a fost tocmai împotriva naționalei noastre și atunci băieții lui Mirel Rădoi au părut teribil de incomodați de jocul agresiv și direct al armenilor. În plus oaspeții sunt și ei cu cuțitul la os și au, la rândul lor, o singură variantă de a rămâne în cursă: victoria. Asta ar putea reprezenta un avantaj pentru tricolori în condițiile în care nu vor da peste un adversar care se va baricada în fața careului jucând la 0-0, dar poate fi și o sabie cu două tăișuri dacă prestația defensivă a echipei noastre nu va fi la înălțime.

Mirel Rădoi nu se va putea baza în această seară pe Pușcaș (suspendat) și pe Burcă (accidentat) în schimb l-a recuperat pe Ionuț Nedelcearu și este de așteptat ca acesta să-i ia locul în defensivă jucătorului de la CFR; asta dacă nu cumva antrenorul României va reveni la un sistem cu doi fundași centrali, caz în care ar trebui să aleagă între Chiricheș, Nedelcearu și Rus. În atac locul lui Pușcaș poate fi luat de Keșeru sau Ivan.

Armenia, spre deosebire de meciul din tur, vine la București cu principala ei armă, Henrikh Mkhitaryan. Jucătorul Romei este în formă bună având în acest sezon două goluri și două pase decisive în Serie A.

Meciul va avea loc pe noul stadion „Steaua“ acolo unde sunt așteptați aproximativ 15.000 de spectatori conform protocolului sanitar aplicat de UEFA în situația pandemică în care ne aflăm. Arbitrul întâlnirii este italianul Daniele Orsato. Partida va începe la 21.45 și va fi transmisă în direct de postul Pro TV.

(foto: frf.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.