În timp ce Ungaria a început deja să producă Remdesivir, România cumpără de pe piaţa externă medicamentul care omoară virusul COVID. Asta deşi, există o companie la Iaşi, care ar putea produce acest medicament extrem de important în lupta cu pandemia. Alexandru Rafila a explicat la Antena 3 că el însuşi a făcut lobby pentru ca vaccinul să fie produs în România, dar ar fi întâmpinat ostilitate din partea reprezentanţilor statului.

Este bine să ai capacitate, să nu depinzi de alte surse de aprovizionare şi să nu intri în competiţie cu alte ţări pentru o cantitate limitată dintr-un anumit produs.”, şi-a început Alexandru Rafila explicaţia. Expertul României la OMS a continuat: „Această chestiune (producerea Remdesivir în România) s-ar putea rezolva şi în România, eu personal am ajutat la stabilirea unui contact cu o companie producătoare, în urmă cu mai multe luni. Compania Antibiotice Iaşi, iniţial s-a arătat interesată, dar, pentru că e vorba de o companie cu capital de stat trebuie să existe o decizie politică, până la urmă care să sprijine un astfel de demersCompania nu are libertate financiară şi de decizie. Dacă, într-adevăr suntem interesaţi, putem face acest lucru, să-l sprijinim din punct de vedere al statului român.”, a mai spus profesorul Rafila.

  • f.b spune:

    Nu mai avem incredere in romini. Ceausescu, prost comerciant, a venit cu cioara vopsita si am ajuns sa credem ca nimic din ce zboara nu-i comestibil.

  • gg spune:

    pai daca e decizie politica, e clar: NU O SA AVEM ANTIDOT FABRICAT IN ROMANIA

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției