FRF a anunţat că se delimitează de comportamentul spectatorilor de la partida
Malta – România 0-4. Suporterii care au făcut deplasarea au scandat minute în şir lozinci xenofobe la adresa Ungariei. Lozincile obişnuite, nelipsite la fiecare partidă.
Federaţia ameninţă că e posibil ca meciul cu Spania să se dispute fără spectatori: „Fe­deraţia Română de Fotbal se delimitează de acţiunile grupului de spectatori care a luat loc în sectorul suporterilor români la meciul din Malta de luni seară şi a folosit scandări xenofobe pe parcursul jocului. FRF nu tolerează un astfel de comportament care contravine regulamentelor în vigoare ale tuturor competiţiilor sportive şi care nu face cinste niciunui susţinător al naţionalei României. Prin astfel de acţiuni, cei responsabili îi pot priva pe toţi suporterii români de şansa de a încuraja echipa naţională de pe stadion. Federaţia Română de Fotbal le mulţumeşte tuturor fanilor care au fost prezenţi atât în Norvegia, cât şi Malta, şi au ales să susţină într-un mod civilizat echipa naţională a României!”, se arată în comunicatul FRF.
Ultimul meci în care România a jucat fără spectatori a fost acel joc cu Lituania, din Liga Naţiunilor, de la Ploieşti, câştigat cu 3-0.

Recomandările redacției