România are o criză de scriitori de manuale, iar cărţile şcolare de limba engleză lipsesc, a declarat ministrul Educaţiei, Valentin Popa, precizând că în toamnă va fi organizat un grup de lucru prin intermediul căruia vor fi instruiţi profesorii pentru a elabora manuale.
„Am dori ca în toamnă să avem un simpozion, o conferinţă, un grup de lucru în care să încercăm să instruim cât mai multe cadre didactice pentru a putea elabora manuale şcolare, deoarece avem o criză de scriitori de manuale. De exemplu, încă avem o lipsă a manualelor de limbă engleză. Nu am primit manuscrise suficiente care să se califice pentru a avea manual de limbă engleză. Uimitor, dar aceasta este realitatea şi în general nu avem suficient de multe manuscrise astfel încât să avem pentru fiecare disciplină cel puţin trei manuale pe care să le oferim cadrelor didactice să fie alese pentru a fi tipărite. Sunt manuale, dar nu la toate disciplinele”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, în cadrul unei conferinţe de presă, conform Mediafax.
De asemenea, Valentin Popa a mai menţionat că în noul an de învăţământ peste 500.000 de elevi vor beneficia de manuale noi. „Anul acesta vor beneficia de manuale şcolare peste 500.000 de elevi din clasele I-VI, la 63 de discipline. Există la editura didactică 105 titluri noi, din care, în premieră, sunt 40 de traduceri în limbile minorităţilor din România pentru un număr de 2,6 milioane de exemplare”, a mai adăugat Valentin Popa.
Ministrul învăţământului a mai precizat că manualele pot fi văzute online pe site-ul www.manuale.edu.ro, precizând că sunt frumoase însă „puţin cam încărcate”.

Recomandările redacției