România şi Franţa sunt ţările europene cel mai bine reprezentate la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva, în timp ce America Latină este practic absentă, relatează, miercuri, agenţia spaniolă de presă EFE.

Cu 725 de expozanţi proveniţi din 45 de ţări, al 41-lea Salon de Invenţii de la Geneva este cea mai importantă manifestare consacrată inovării şi produselor noi, potrivit preşedintelui Salonului, Jean-Luc Vincent.

La acest salon, care se va desfăşura între 10 şi 14 aprilie, 24% dintre participanţi sunt inventatori şi cercetători independenţi, iar 76% sunt inventatori din cadrul unor întreprinderi, institute de cercetare şi universităţi.

Un număr de 1.000 de invenţii din toate domeniile activităţii umane sunt prezentate pe o suprafaţă de 8.500 mp. 38% dintre invenţii provin din Europa, 58% din Asia şi din Orientul Mijlociu, iar 4% de pe celelalte continente.

Ţările cel mai bine reprezentate în acest an sunt China, Arabia Saudită, Rusia, România, Thailanda, Iranul, Franţa, Polonia, Germania. Elveţia, Coreea, Croaţia, Malayezia, Spania, Republica Moldova, Italia etc.

Printre domeniile în care sunt prezentate cele mai multe invenţii se numără medicina şi sănătatea, protecţia mediului şi energia, electronica şi informatica, mecanica şi procedeele industriale, mijloacele de transport, securitatea, sporturile şi distracţia, agricultura şi grădinăritul, jocurile, jucăriile.

La acest Salon, la care sunt aşteptaţi 60.000 de vizitatori, cei 85 de membri ai Juriului Internaţional vor avea sarcina delicată de a examina fiecare invenţie şi de a anunţa, vineri 12 aprilie, în cadrul unei ceremonii, cele mai bune invenţii.

Atribuirea Marelui Premiu al Salonului şi a 54 de premii prestigioase le oferă invenţiilor o şansă de a fi imediat recunoscute la justa lor valoare, potrivit organizatorilor.

 

Recomandările redacției