România trimite 18 sportivi la Cupa Mondială de Kaiac-Canoe

0
191

Preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, Ioan Bîrlădeanu, a declarat, marţi, pentru agenția națională de presă că România va participa la Cupa Mondială de sprint de la Szeged (24-27 septembrie), cu un lot de 18 sportivi.
„Anul acesta mai avem Cupa Mondială la Szeget, între 24 şi 27 septembrie. Vom avea o delegaţie de 30 de persoane, din care 18 sportivi de la kaiac şi canoe, la feminin şi masculin. Asta e singura competiţie internaţională care va mai fi anul acesta. În intern am avut Campionatele Naţionale de sprint, au mai rămas de disputat Campionatele Naţionale de bărci dragon şi Campionatele Naţionale de master sprint la kaiac şi canoe, ambele între 18 şi 20 septembrie“, a afirmat preşedintele, conform sursei citate.
Conducerea Asociaţiei Europene de Canoe (ECA) a anulat ediţia 2020 a Campionatelor Europene de la Bascov (judeţul Argeş). Inițial Campionatelor Europene erau programate în perioada 15-18 octombrie, dar pandemia a schimbat acest lucru. Bîrlădeanu speră ca România să organizeze totuşi anul viitor Campionatele Mondiale de maraton la juniori, tineret, seniori şi master, aşa cum este programat.
„Noi avem planificat pentru anul viitor Campionatele Mondiale de maraton la juniori, tineret, seniori şi master la kaiac şi canoe… au încercat cei de la federaţia internaţională să ni le ia, dar nu reuşesc. Anul acesta trebuiau să fie în Norvegia, cei de acolo s-au pregătit cum trebuie, dar a fost anulată competiţia… iar acum ne cam forţează mâna preşedintele acesta de la maraton. Că trebuie să facem aia, că ailaltă, că trebuie să transmitem… Le-am spus că da, suntem capabili, pentru că avem experienţa altor trei competiţii internaţionale mari. Aşa că la anul, la Bascov, în septembrie vom organiza aceste Campionate Mondiale. Ei anul trecut ne-au propus două perioade din septembrie, dar cu siguranţă se va modifica pentru că s-au mutat Jocurile Olimpice şi e nevoie de o perioadă de pauză după ele. Dar în luna septembrie cu siguranţă vor fi“, a afirmat Bîrlădeanu.
Bîrlădeanu speră ca delegaţia României de kaiac-canoe pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo să aibă un număr mai mare până anul viitor.
„Calificările pentru Jocurile Olimpice vor fi în luna mai, la Duisburg. Noi avem deja doi calificaţi, sperăm să mărim delegaţia“, a precizat Ioan Bîrlădeanu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.