România va avea din nou reprezentantă în Euroligă, după o pauză de șapte ani

0
277

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, ultima campioană a baschetului feminin românesc, va juca în premieră în cea mai importantă competiție europeană. Așadar, după o pauză de șapte ani, România va avea o reprezentantă în Euroligă, ultima fiind CSM Târgoviște în sezonul 2012-2013.
„Este un mare pas pentru clubul nostru! De câțiva ani suntem singura echipă care reprezintă România în Europa, la feminin. Este o mare provocare faptul că am primit acest drept. Momentan, așteptăm să vedem câte echipe se vor înscrie. Dacă vor fi mai mult de 16, vom susține preliminarii. Sunt două scenarii pentru debutul competiției, unul în săptămâna 23-30 septembrie, celălalt în luna octombrie”, a declarat Istvan Rusz, managerul lui Sepsi-SIC, pentru gsp.ro.
Cinci nume noi are lotul formației covăsnene pentru sezonul 2020-2021. Kincso Kelemen revine în orașul natal după cinci ani petrecuți în SUA (a jucat în campionatul universitar la Colorado State University și California State University), Adriana Stoiedin a fost adusă de la CSM Satu Mare, Marie Ruzickova (originară din Slovacia) vine de la Ato­meromu KSC Szekszar (Ungaria), iar ameri­- cana Rebekah Gardner vine la Sfântu Gheorghe după ce în sezonul trecut a evoluat la Bnot Hetzeliya (Israel) și Botasspor Adana (Turcia).
Cea mai importantă venire pare cea a jucătoarei Pinelopi Pavlopoulou, din Grecia, de la Olympiacos. Au rămas în continuare în tricoul „alb-verde” Annemarie Godri-Părău, Andra Mandache, Nikolett Orban, Renata Kovacs, Ștefania Cătinean, Jovana Pasic, Rebecca Tobbin și Ioana Ghizilă.
„În fiecare an încercăm să îmbunătățim lotul. Nu pot spune, încă, dacă avem o echipă mai puternică decât anul trecut, dar cu siguranță este măcar la aceeași valoare. Ne-am întărit, cu siguranță, pe postul de pivot, și cred eu că acolo se va face diferența”, a spus managerul lui Sepsi, echipă care rămâne cu același staff tehnic, condus de bosniacul Zoran Mikes.
Pe lista plecărilor și-au trecut numele Ildiko Nagy-Mîrne, Nora Demeter, Jelena Vucetic, Kristina Topuzovic și Chrissy Givens. Acesta din urmă, una dintre piesele de bază în sezoanele trecute, se înțelesese pentru un nou contract, însă a primit între timp o ofertă de a antrena la liceul din orașul natal, în Statele Unite ale Americii.
Domină întrecerile interne de cinci ani
Sepsi-SIC a câștigat campionatul României în anii 2016, 2017, 2018 și 2019, iar în această primăvară a terminat pe primul loc sezonul regular, aflându-se în poziția de lider și în momentul întreruperii competiției din cauza pandemiei de coronavirus. Federația Română de Baschet a decis ca titlul de campioană să nu se acorde nici la feminin, nici la masculin.
Pe de altă parte, în luna februarie trupa din Covasna și-a trecut în palmares ediția 2019-2020 a Cupei României, trofeu pe care, se asemenea, echipa antrenată de bosniacul Zoran Mikes și-l adjudecase și în precedentele patru sezoane.
Sursa: Gsp.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.