„România, victima jocului politic murdar al Popularilor Europeni”

0
236

Europarlamentarul social-democrat Claudia Ţapardel, a declarat în cadrul intervenţiei din plenul Parlamentului European că decizia de organizare a dezbaterii despre situaţia statului de drept din România a fost una extrem de netransparentă, fiind luată în ultimul moment la finalul săptămânii trecute. Întregul scenariu pus la cale în jurul acestei dezbateri reprezintă un atac la adresa ţării noastre, menit să submineze succesul înregistrat de Președinția Română a Consiliului Uniunii Europene.
„Este inacceptabil ca exact înainte de alegerile pentru Parlamentul European să avem o dezbatere prin care se atacă din nou politica internă a unui stat membru. Întreaga dezbatere nu a făcut decât să demonstreze încă o dată faptul că la nivelul instituțiilor europene se promovează dubla măsură. Totul este doar un joc politic murdar din partea grupului Popularilor Europeni, reprezentat în ţară de PNL şi preşedintele Klaus Iohannis, care afectează credibilitatea Parlamentului European şi care se dovedesc şi cu această ocazie marii duşmani ai României”, a declarat Claudia Ţapardel.
Dezbaterea din plenul Parlamentului European a reprezentat încă o dovadă a
imixtiunii instituțiilor europene în politica internă a României, imixtiune care nu se întâmplă atunci când vorbim despre alte state membre din Vestul Europei, acolo unde se întâmplă lucruri cu adevărat grave. Cel mai recent exemplu este cel al Franţei, unde protestele masive ale „vestelor galbene” sunt reprimate cu brutalitate de forţele de ordine. Nimeni de la vârful Comisiei Europene sau din Partidul Popular European nu a pus în discuţie situaţia statului de drept într-o ţară ca Franţa, iar România este pur şi simplu hărţuită pentru lucruri care nici măcar nu se întâmplă. „Se vorbeşte despre încălcarea statului de drept în România şi de afectarea justiţiei, dar nimeni dintre cei care fac acuzaţii nu au venit cu exemple concrete care să susţină afirmaţiile. Este doar o campanie de denigrare şi de dezinformare, la care participă inclusiv reprezentanţi şi simpatizanţi ai celor care chiar au pus sub semnul întrebării statul de drept în România, modificând peste noapte zeci de articole din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală prin Ordonanţă de urgenţă”, susţine europarlamentarul Claudia Ţapardel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.