Românii își pot face tratamentele în Austria fără să fie obligați să stea în carantină

0
307

Încă de la începutul pandemiei, românii care trebuiau să ajungă în străinătate pentru tratamente care le-ar putea salva viața, sau cel puțin să le-o îmbunătățească, au întâmpinat niște greutăți. Odată cu pandemia, foarte mulți s-au temut că nu vor mai putea să își continue tratamente, astfel fiindu-le viața pusă în pericol. După multe cereri, unii au reușit să ajungă acolo unde aveau programări. 

Pentru că cei din afara țării, doctorii și conducerea spitalelor știu cum stau lucrurile în momentul de față, le oferă românilor varianta de a-și continua tratamentele fără să fie obligați să stea 14 zile în carantină înainte de începerea lor. Astfel, Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, informează că pacienții români care, pe perioada epidemiei, călătoresc la WPK Viena pentru tratamente medicale, au posibilitatea de a circula pe teritoriul Ungariei, în baza unei scrisori oficiale emise de spital, care atestă deplasarea în scopuri medicale.

Mai mult de atât însă, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, fiecare pacient va efectua testul pentru COVID-19 înainte de plecarea către Austria, printr-un parteneriat încheiat de spital cu laboratorul Genetic Center din Romania.  Dacă rezultatul testului este negativ, pacientul se va putea deplasa în Viena, unde se va testa din nou, la un laborator recomandat de WPK. Cu un rezultat de doua ori negativ, pacientul poate fi internat pentru a urma tratamentul sau intervenția medicală necesare, fară a mai avea nevoie să stea în carantină înainte sau după tratament.

„În cadrul Wiener Privatklinik am avut constant, de-a lungul timpului, cazuri de pacienți români cu situații medicale complexe, care și-au găsit aici rezolvarea cu succes. Deși este o perioadă plină de provocări, facem tot posibilul să venim cu soluții practice și sigure, în sprijinul celor care nu iși găsesc tratamentul potrivit în țară și care pot beneficia de pe urma soluțiilor și expertizei medicale performante disponibile în spitalul nostru”, a declarat Ema Hafner, Director Pacienti Internationali.


Anul trecut, peste 1,100 de români au ajuns la WPK Viena pentru tratamente și investigații. Principalele servicii medicale accesate de către aceștia au fost tratamentele ultraspecializate în oncologie (imunoterapia și terapia personalizata țintită), intervențiile ortopedice și cele de chirurgie cardiovasculara, dar și pachetele de check-up medical.
Pacientii pot beneficia de informatii si asistență completă oferită de consultanții Wiener Privatklinik din București sau, chiar mai aproape de arădeni, din Timișoara, printr-o solicitare trimisa la adresa de e-mail info@wpk.at . 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.