Românii șochează din nou Europa – Mai mulți bărbați au fost prinși furând din zonele inundate din Germania

0
122
BAD NEUENAHR, GERMANY - JULY 18: Volunteers and residents start the clean up process at their shops and restaurants following severe flash flooding on July 18, 2021 in Bad Neuenahr-Ahrweiler, Germany. (Photo by Thomas Lohnes/Getty Images)

Hoții români nu mai au nimic sfânt. Mai mulți români sunt suspectați că umblă prin localitățile din vestul Germaniei afectate de inundații și fură tot ce le pică în mână din proprietățile devastate de ape. Patru suspecți au fost deja reținuți.
Poliția federală a fost solicitată de 13 ori la sfârșitul săptămânii trecute în zonele de­vastate de furtună, unde au fost semnalate mai multe cazuri de furt. Potrivit stiridiaspora.ro, din nefericire, în patru dintre cazuri suspecții reținuți au fost români. Situația e atât de gravă încât autoritățile au lansat apeluri publice către populație pentru a raporta imediat toate persoanele și vehiculele suspecte la numerele de urgență speciale.
Conform sursei citate, în seara zilei de vineri, în Nette a fost văzută o dubă, încărcată cu mobila deteriorată, murdară și plină de noroi, iar bănuielile localnicilor a fost că era furată din locuințele distruse de furtuni, ploi și revărsarea apelor. Mașina avea număr de România și pentru controlul vehiculului a fost chemată poliția. Sâmbătă dimineață, în zona localității Altena a fost observată o altă dubă, tot cu număr de România, care mergea încet, iar în ea mai mulți oameni şi priveau atent în jur. Mai târziu, un pasager al mașinii a fost văzut cum s-a dat jos și, potrivit martorilor, ar fi încărcat în autouti­litară fier vechi din ruinele imobilelor distruse de inundații. De data aceasta o patrulă de poliție a venit la timp și l-a luat la întrebări pe șoferul de 47 de ani al autoutilitarei, de origine română. Acesta nu a putut justifica prezența în zonă și marfa din mașină și a fost ridicat de agenți.
Doi bărbați, de origine română, de 20 și, respectiv, 34 de ani au fost reținuți sâmbătă la prânz, suspectați că au furat o mașină de spălat și diverse aparate electrice, care erau depozitate într-o furgonetă, parcată pe marginea drumului în Nette, într-o zonă cu foar­te multe case distruse de viituri. În următoarele 24 de ore, în două zone diferite din vestul Germaniei au mai fost reținuți sub suspiciunea de furt doi români: un șofer de camion de 46 de ani, rezident în Bochum și un tânăr de 23 de ani din Attendorn. Ambele vehicule erau pline cu obiecte furate din casele făcute una cu pământul de ape.
Inundaţiile devastatoare din vestul Germaniei au provocat până acum moartea a cel puţin 165 de oameni și pagube de peste trei miliarde de euro doar în ceea ce privește infrastructura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.