Romtelecom, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, a înregistrat în premieră începând cu ultimul trimestru din anul 2012 venituri mai mici din businessul său de bază timp de decenii, telefonia fixă, decât din noua gamă de servicii care include serviciile de internet şi televiziunea, arată datele grupului elen OTE, acţionarul majoritar.

După ce la finele lunii septembrie 2012 compania raporta în premieră mai multe abonamente la net şi TV decât la telefonia fixă, în ultimul trimestru Romtelecom a avut venituri de 70,9 mil. euro din telefonia fixă şi de 78,7 mil. euro din celelalte servicii. Tendinţa a continuat şi în primul trimestru din 2013, când compania a raportat încasări de 69 mil. euro din telefonia fixă şi de 76,5 mil. euro din celelalte servicii.

La nivelul anului 2012 Romtelecom a avut venituri de 313,9 mil. euro din telefonia fixă şi de 305,7 mil. euro din alte servicii, dar cel mai probabil acesta a fost ultimul an în care compania a avut cele mai mari venituri din telefonia fixă.

La finele anului 2006 Romtelecom avea doar 104.000 de utilizatori pentru serviciile de internet şi televiziune, faţă de peste 3,4 milioane de abonamente la telefonia fixă.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

 

Recomandările redacției