ronaArtista Rona Hartner şi chitaristul Bartholo Claveira vor fi protagoniştii spectacolului care va avea loc în această seară la Teatrul de vară. Intitulat „Flamenco Experience Rona Hartner & Bartholo Claveira” reprezentaţia este programată cu începere de la orele 19. Cunoscută mai mult pentru o presupusă relaţie cu Emil Constantinescu, pe atunci preşedintele României, Rona Hartner s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1973. Este actrită şi interpretă şi a studiat la şcoala germană din Bucureşti, apoi la Şcoala de Muzică Titu Maiorescu. A urmat cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucuresti. În 1996  l-a întâlnit pe regizorul francez Tony Gatlif, care era în căutarea unei actrite pentru „Gadjo Dilo” (Străinul nebun) ce se filma în România. Rona Hartner a fost distribuită în rolul principal.  Această primă interpretare i-a adus multe premii, ca cel pentru cea mai bună actriţă, Leopardul de bronz (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul International de Film Locarno. Vorbeşte şapte limbi: româna, germana, engleza, franceza, spaniola, italiana şi rromani, practică dansul şi cântă la chitară, saxofon şi pian.
Întâlnirea Ronei Hartner cu Bartholo Claveira reprezintă un moment important în cariera ambilor artişti, aşa că foarte rapid chitaristul spaniol a compus special pentru ea patru piese (între care una, gen Fado se numește „Dor”!). Stilul lui Bartholo Claveira relevă un amestec subtil de flamenco tradițional și influențe muzicale ale diverselor culturi: latino americană, clasică și orientală. Alături de cei doi vor evolua Miliano Hernandez – chitară și voce; Alina Akorobczak – vioară; Jonnhy Wiehn – bass; Dorothée Panier – pian și dans; Damien Chauvigné – percuții.
Teatrul de Vară este un proiect al Consiliului Judeţean şi Centrului Cultural Judeţean Arad care a demarat în 2012 cu proiecţia filmului „Patimile lui Hristos” de Mel Gibson. Reprezentaţiile au loc în curtea Centrului Cultural Judeţean Arad din strada Gheorghe Barţiu. Intrarea este liberă.

Recomandările redacției