Ronnie O’Sullivan a cucerit al şaselea titlu mondial de snooker din carieră

0
319

Britanicul Ronnie O’Sullivan a reuşit o nouă victorie la Campionatul Mondial de Snooker. În urmă cu 19 ani acesta a câștigat primul său titlu mondial, iar acum șapte ani a obținut ultimul titlu mondial. Acum englezul de 44 de ani a pus din nou mâna pe cel mai dorit trofeu din snooker. Premiul pe care la încasat după victoria cu 18-8 în faţa lui Kyren Wilson este un cec de 500.000 de lire. Finala a fost disputată la Teatrul Crucible din Sheffield, unde 300 de fani au putut viziona finala după ce guvernul a aprobat locurile disponibile.
În prima zi a finalei scorul era echilibrat, 10-7 în favoarea lui O’Sullivan, iar Wilson a câştigat apoi şi primul joc al zilei de duminică. Însă, după aceea, cel poreclit “Racheta” a fost de neoprit.
Ronnie a câştigat opt jocuri unul după altul, suficiente pentru a-și asigura victoria finală.
Cu această victorie, O’Sullivan confirmă faptul că este unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Cu toate acestea Stephen Hendry are mai multe titluri mondiale câştigate, însă cele mai multe turnee câștigate de-a lungul carierei au fost obținute tot de Ronnie. O’Sullivan a ajuns la 37 de victorii şi consideră că această victorie a fost una dintre cele mai neaşteptate din carieră.
„Perioada de izolare mi-a oferit şansa să joc pe mese decente. Nici măcar nu am masă de antrenament, dacă vă vine să credeţi. Aşa că un prieten a instalat câteva mese în biroul său din Londra şi am putut să joc pe mese bune. Am venit aici fiind confortabil cu nivelul de pregătire. Simţeam că am jumătate de şansă, nu mă aşteptam niciodată să câştig, dacă e să fiu sincer”, a spus Ronnie O’Sullivan.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.