„Roș-albii”, la primul eșec după îndeplinirea obiectivului: Luceafărul Oradea – UTA 3-2

0
277

UTA își asigurase prezența și în ediția viitoare a Ligii a II-a încă de runda trecută, pe când Luceafărul Oradea încă mai lupta pentru punctele salvării matematice. A rezultat un meci viu, decis de determinarea în plus a jucătorilor gazdă, dar și de decizii ale arbitrilor pe care antrenorul interimar al „roș-albilor” le-a condamnat la final.
Nici bine nu a început meciul, că orădenii au și trecut îm avantaj. În minutul 3, după o centrare de pe partea stângă a lui Dulca, Alin Ţegle a reluat puternic în dreapta portarului din 11 metri. Tot autorul golului de 1-0 a avut o ocazie bună, finalizând periculos puţin pe lângă bara din dreapta portarului. Replica arădenilor a venit în minutul 12, când Curtuiuș a reluat cu capul peste transversală un corner bătut de Hlistei. Apoi, Tănase a pierdut o minge într-o zonă periculoasă, Neacşa a profitat şi a pătruns, dar a tras puţin peste poartă. În minutul 30 a fost rândul lui Tînc să greşească, Tănase a scăpat singur, însă a întârziat şutul şi portarul Goia a salvat situația. Era, totuși, preambulul la golul de 1-1, căzut cu 5 minute înainte de pauză. Cel care a înscris pentru arădeni a fost fundașul Roșca, acesta profitând de o inxactitate a lui Goia la centrarea lui Hlistei. Până la pauză
s-a mai consemnat o singură ocazie, când Antohi, a executat o lovitură liberă de la 19 metri, pe centrul porţii, pradă ușoară pentru Bodea.
Luceafărul a început mai bine partea secundă, a presat, iar în mi­nutul 48 şi-a trecut în cont prima ocazie. Torişte a centrat de pe dreapta, dar Dulca a luftat în 7 metri şi i-a dat posibilitate lui Bodea să reţină. Presiunea bihoreană s-a intensificat, iar, în minutul 61, Al. Dulca a şutat bine de la 25 de metri cu Bodea la post. În acelaşi minut, însă, după o centrare a lui Rocha de pe dreapta, Rusu a căzut într-un duel fizic cu Manea și arbitrul a acordat penalty. Acelaşi Vlad Rusu a transformat sigur, în stânga lui Bodea, care plecase în partea opusă: 2-1. Nu au trecut, însă, decât 3 minute şi arădenii au restabilit încă o dată egalitatea. După o acţiune pe dreapta, mingea a fost trimisă spre poartă, portarul a respins cu piciorul, iar D. Popa, pe fază, a înscris cu călcâiul. Bihorenii au protestat pentru poziţia de offside, semnalizată iniţial de tușier, dar arbitrii au validat golul după ce s-au consultat.
Cu un sfert de oră înainte de final, lucrurile s-au complicat pentru gazde, după ce Bruno Rocha a fost eliminate de pe teren pentru al doilea „galben” al meciului. Dar, chiar și în inferioritate numerică, bihorenii au avut puterea să revină şi să obţină victoria. În minutul 82, angajat în partea dreaptă a careului, Vl. Rusu a centrat, iar „centralul” a văzut henț în careu la Roșca. S-a dat din nou penalty pentru gazde, iar Vlad Rusu nu a greșit nici de această dată pentru 3-2. Cum până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil, deşi meciul a fost prelungit cu 5 minute, echipa bihoreană și-a adăugat trei puncte importante în cont și se îndepărtează defintiv și ea de zona „roșie” a clasamentului.
Formații: Luceafărul: Goia – Toriște (89 Valies), Oros, Tînc, Trif – Țegle, Feher – Antohi, Al. Dulca (76 Ban), Neacșa (36 Rocha) – V. Rusu. Antrenor: Cristian Lupuț.
UTA: Bodea – Dan (25 Polgar), Manea, Roșca, Burlă – Tănase, Petra (46 Jorza) – Curtuiuș (70 A. Iuga), Buia, Hlistei – D. Popa. Director tehnic: Ionuț Popa.
Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Peter Jozsef (Sf. Gheorghe), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj Napoca).
Cartonaș roșu: Rocha (Luceafărul) – min. 74
Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Mircea Bucur (Târgu Mureș).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.