Prin implementarea politicii low-cost în această iarnă, UTA a slăbit mult la nivel de lot. Chiar dacă s-a renunțat și la câteva dintre „măselele” stricate, conducerea „roș-albă” s-a dispensat și de puținii fotbaliști care au confirmat așteptările, dar care aveau salarii imposibil de suportat în noile condiții de salarizare. Printre aceștia s-au aflat Florea, Scutaru sau Adili, cota echipei scăzând destul de mult mai ales prin plecarea acestora din urmă.
Astfel, cel puțin până în acest punct al returului, „Bătrâna Doamnă” nu a plecat favorită în fața adversarilor pe care i-a întâlnit. Poate, așteptările erau ceva mai mari în deplasarea de la Balotești, dar și acolo echipa s-a prezentat fără atacant și fundaș stânga de meserie. De duminică, odată cu meciul în fața Snagovului, lucrurile par să stea puțin altfel, atâta timp cât adversarii sunt, cel puțin pe hârtie, abordabili. „Nu are rost să ne mai gândim dacă suntem favoriți sau nu. De exemplu, la începutul sezonului UTA e mare favorită la promovarea directă și e undeva la mijlocul clasamentului. Cât despre pretențiile și așteptările suporterilor, acestea au fost mereu mari la UTA, în special în meciurile cu adversari care nu au tradiția noastră. Așa că, indiferent de circumstanțe, de adversari, spectatorul arădean vrea să vadă un fotbal de calitate. Face parte din tradiția acestui club, vrem ca lumea să aibă satisfacții la me­ciurile noastre în etapele rămase de jucat”, a explicat Cristian Todea.
Odată cu revenirea în circuit a lui David Popa, teoretic echipa fa­nion a Aradului poate opta pentru doi atacanți în primul „unsprezece”. „Ar fi bine să avem patru atacanți în lot, nu doar doi. Cât despre formula de joc, rămâne văzut cum va fi ea. Eu cred că am avut rezultate destul de bune în formula utilizată în ultimele săptămâni și mai trebuie să ținem cont și de calitățile jucătorilor”, a mai menționat „principalul” arădenilor, ce a dat de înțeles că și contra ilfovenilor UTA ar putea intra pe teren mai degrabă într-un 4-2-3-1, cu Buia în spatele lui Curtuiuș.

Recomandările redacției