Îndoliate după accidentul de vineri seara, în care și-au pierdut viața Ghiță Cădaru și Florin Popo­vici, cele două orașe și-au trimis pe teren echipele de fotbal în cadrul primei etape a returului Ligii a IV-a. De altfel, partida a început cu 1 minut de reculegere în memoria celor doi, aplaudați la final de cei aproximativ 80 de spectatori din ambele localități prezenți la meci.
Sântana a preluat încă din start controlul ostilităților, iar Prică a finalizat în blocaj, din numai 7 metri, după centrarea lui Peia. Un șut de la distanță, deviat de Paven, nu pu­tea să-i pună probleme lui Csurka, în timp ce Trifoi era bătut la un-doiul frumos al lui Martin cu Prică, cu pasa acestuia din urmă prin­zân­du-l puțin în spate pe Bud. O reluare în plasa laterală, cu capul, al Vuin a anunțat deschiderea scorului.
În minutul 29, Martin l-a angajat pe Marc pe stânga, acesta a pă­truns în careu și a înțepat balonul pe lângă Trifoi, iar mingea s-a dus la colțul lung. Curticiul nu a avut reacția și, zece minute mai târziu, gazdele și-au majorat avantajul. Martin a insistat la un balon în ca­reu și a fost agățat de Vereș la limită, prilej pentru Ardelean să dicteze penalty. Același Martin a trimis în dreapta lui Trifoi, care alesese celălalt colț și scorul devenea 2-0.
De aici s-a reluat actul secund cu prima mare ocazie a curti­cenilor. Mingea a circulat frumos până la Olariu, în colțul din stânga al careului de 6 metri, acesta a finalizat din voleu, dar Csurka a respins salvator. A urmat un joc de angajament ce le-a convenit „uni­riștilor”, care au ținut mingea departe de pro­priile buturi, în con­dițiile dublului avantaj. Când – însă – au accelerat puțin jocul gazdele au obținut și scorul de neprezentare, dar nu înainte ca Peia să tragă pu­ternic peste bară din 12 metri la­teral stânga. Așadar, în minutul 79, Marc a ridicat capul în 10 metri la­teral stânga, i-a pasat în centru lui Coppola în 7 metri și acesta a trimis cu latul sub transversală. Un șut mult peste poartă al lui Avrămuțiu a fost ultima zvâcnire a unei echipe curticene ce a prins o zi foarte slabă la Sântana.
Copola putea realiza dubla din pasa Ginghină, dar voleul mijlocașului italian a trecut milimetric peste poartă. S-a încheiat 3-0 pentru Unirea Sântana, rezultat repetat și runda trecută cu Gologovăț.
Cuedan: „Fără comentarii, dar când joci pentru primele locuri trebuie să fii concentrat meci de meci”
Unirea Sântana pare să fi trecut peste „dușurile reci” cu UTA II și Săvârșin și a repetat scorul din runda trecută, cu Gologovățul, și în derby-ul primei runde a returului Ligii a IV-a, cu Frontiera Curtici. „Un rezultat ce nu lasă loc de interpretări și de nici un comentariu. În cele două jocuri în care am pierdut puncte a fost o lipsă de concentrare din partea noastră. Am făcut mai apoi două meciuri bune, consistente. Trebuie să găsim și noi un echilibru, trebuie să ne dăm seama că atunci când joci pentru primele locuri trebuie să fii concentrat meci de meci. Eu am spus de la început că suntem o echipă care poate bate pe oricine, dar și poate pierde cu oricine. Până la urmă trebuie să știm și noi ce ne dorim, asta e cel mai important. Esențial e că putem să alergăm până la capăt, asta se vede meci de meci. Avem niște idei care se văd, juniori buni de asemenea. Marc ne-a lipsit mult până azi, mă bucur pentru el că a intrat bine în joc, e unul dintre copiii de aici, de la Sântana, precum Politic, Toader, Bud sau Stanciu care pot să crească și să joace în continuare pentru această echipă”, a punctat Dan Cuedan, antrenorul viceliderului primului eșalon județean.
Moisă: „Probabil, absențele și-au spus cuvântul”
Curticenii pierd al patrulea meci al stagiunii și-și văd amenințată poziția a V-a înainte de vacanță de către UTA II. La final, Flavius Moisă a acuzat absențele a doi dintre fundașii săi centrali, titulari mai de fiecare dată în acest campionat, Adrian Gurban și Tavi Moisă. „În primul rând, am dori să le transmitem sincere condoleanțe familiilor celor două persoane decedate vinery seară în accident de mașină. Ne pare foarte rău pentru orice om din comunitatea în care activăm, nici nu știu ce am putea spune mai mult ca să alinăm durerea familiilor îndoliate. Cât despre meciul nostru de azi, a fost o primă repriză foarte slabă, dominată în totalitate de echipa adversă. Probabil și absențele și-au spus cuvântul la noi și anume faptul că nu am avut nici la antrenamente, nici astăzi, măcar încă un fundaș central de meserie lângă Marco Brozbic. Cei doi fundași au absentat din cauza serviciului, noi avem mai mulți fotbaliști prinși în structurile ministerelor, pompieri, armată, poliție. Și, detaliile contează mai ales în astfel de meciuri, cu echipe bune, când și absențele pot face diferența. A contat mai ales psihologic pentru restul echipei, care a și jucat puțin cu frică în prima repriză. Oricum, echipa din Sântana a arătat mai omogenă, mai pre­gătită, mai bine organizată din toate punctele de vedere. La 2-0, am încercat să reintrăm în joc și să le oferim spectatorilor un joc mai spectaculos. Am și avut 25-30 de minute bune, dacă dădeam gol poate altfel era jocul. Așa, pe final putea fi chiar și 5-0”, a recunoscut tânărul an­trenor al „grănicerilor”.
Formații:
Sântana: Csurka – Politic, Paven, De Palma, Peia – R. Popa (85 Ginghină), Vuin (66 Parlapan) – Martin, Prică, Marc (80 Toader) – Bud (72 Coppola).
Curtici: Trifoi – Gavriș (27 Liga), Don, Brozbici, Vereș – Nedea (83 Ursoi), Hanc (83 Gheorghieș) – Morar, Avrămuțiu, Olariu (83 Fe­reștean) – Brândușe.
Arbitri: Mircea Ardelean – Gabriel Hărduț, Flavius Dreghici.
Observatori AJF: Teodor Jușcă și Gabor Biro jr.

Recomandările redacției