„Bătrâna Doamnă” a început mini-returul cu doi fotbaliști străini, ambii fundași centrali: Mihai Roșca și Stevan Markovic. Între timp, basarabeanul Roșca și-a obținut cetățenia română, dar și un tricou de titular lângă Manea în centrul defensivei „roș-albe”.
Sâmbătă, la Sânmartin, fotbalistul de peste Prut a înscris al doilea său gol pentru Campioana Provinciei, fiind la locul potrivit la centrarea interpretată greșit de Goia, goal-keeperul Luceafărului. „Trebuie să recunosc că am avut puțin noroc, portarul punându-mi cumva mingea pe cap, dar asta și pentru că centrarea lui Cătă Hlistei a fost foarte bună. Pentru un fundaș central, golul e mereu un bonus, ce-ți dă încredere, însă atâta timp cât echipa pierde rămâne o zi tristă pentru mine”, spune fotbalistul de 23 de ani.
Faza ce a decis câștigătoarea în formația de pe Crișul Repede l-a avut în centrul ei tot pe Roșca, arbitrul Florin Andrei dictând henț la fundașul central al „Bătrânei Doamne”. „Așa arbitraj nu am mai întâlnit în cariera mea. Au fost destule decizii greșite, dar cele care ne dor pe noi sunt cele de la penalty-urile lor. Ambele au fost dictate foarte ușor, ca să nu spun că nu existau. Manea și-a luat în piept adversarul în momentul în care a sărit cu el la cap, iar apoi s-a dat henț la mine, mingea lovindu-mă puțin peste cot, iar mâna mi-era lipită de corp. Eram și întors cu spatele, nu am avut nicio intenție să joc mingea cu mâna și oricum ea era lipită de corp. Tot arbitrii erau pe cale să-i anuleze golul de 2-2 lui David Popa, ar fi fost de-a dreptul scandalos. Dar, chiar și așa, ne-au penalizat cu prestația”, spune utistul.
Chiar dacă UTA și-a atins obiectivul fixat pentru partea a doua a stagiunii, apărătorul arădenilor susține că stagiunea e departe de a fi încheiată. „Misiunea noastră nu s-a terminat, avem datoria să o ducem pe UTA cât mai sus în clasament. O echipă cu tradiția UTA-ei nu poate fi atât de jos în clasamentul ligii secunde, încercăm să câștigăm multe alte puncte până la finalul campionatului. În plus, trebuie să unim și mai mult grupul și această echipă, sperând ca la anul să luptăm pentru un alt obiectiv. Încă nu știm exact ceea ce va fi la anul, nici eu nu sunt sigur că voi continua la Arad, însă, repet, mai avem destulă treabă în acest sezon. Chiar miercuri vrem să câștigăm acasă cu Ripensia, pentru a uita puțin de eșecul nemeritat de la Oradea”, a adăugat Roșca.

Recomandările redacției