După primele 11 zile de pregătire pe plan local și două victorii în amical: 4-0 cu CS Ineu și 3-0 cu Carani Murani, Gloria Lunca Teuz Cermei s-a mutat la Moneasa, pentru cantonamentul de iarnă. 19 fotbaliști au sub comandă antrenorii Flavius Moisă, Adrian Sasu și Cristian Irimia, media de vârstă a lotului scăzând și mai mult după despărțirile de ultim moment de fundașul Michel Rosenblum și mijlocașul Marius Călin.
Primul a primit ore ca și profesor de educație fizică și sport în județul Timiș, iar cheltuielile cu transportul pentru cel de-al doilea nu se mai justificau. Apoi, portarul Ionuț Stănilă a ajuns tocmai în județul Constanța, la gruparea de Liga a III-a din Medgidia:
„Ne-a spus că e ofertă de nerefuzat pentru el și nu-am putut opune”, a explicat antrenorul Flavius Moisă. Nici fundașul Florin Teședan nu va face parte din „garnitura” echipei din Țara Sămădăilor, după ce a ales să se întoarcă la Crișul Chișineu Criș, formație cu care a promovat în Liga a III-a în vara lui 2018.
Marinescu, Filip, Nistor și Obrad sunt celelalte nume care nu se mai regăsesc în lotul Cermeiului față turul campionatului, încheiat pe poziția a zecea. „Cu excepția lui Ovidiu Vezan, restul fotbaliștilor sunt sub 26-25 de ani. Avem un lot tânăr, de perspectivă, cu foame de performanță și de relansare. Îi pregătim bine în această iarnă, săptămâna ce urmează la Mo­neasa va fi foarte grea, dar benefică în cariera fiecărui fotbalist. O să mai încercăm să găsim un fundaș central, pe care speram că l-am găsit în Teședan, dar fotbalistul ne-a dezamăgit plecând de pe o zi pe alta la Crișul”, a explicat Petre Bulza, președintele cermeianilor.
Cermeianii sunt oaspeții Hotelului Parc, în formula: Dagău, Deak – portari; Udrea, Burlă, R. Iuga, D. Lazăr. Al. Sabău, Ianc, Ciubotariu, Vezan, Todoran, I. Pop, L. Bodri, Gruiescu, R. Petcuț, Cocină, D. Bulza, Matiș, Djambou – jucători de câmp. „Toate antrenamentele se vor desfășura pe terenul din Dezna, unde avem toate condițiile de lucru. O să îmbinăm pre­gătirea fizică cu cea tehnico-tactică în cadrul a două antrenamente zilnice, mai puțin marți, când avem programate trei. De miercuri, ni se va alătura și directorul tehnic, Roland Nagy, iar președintele clubului ne va vizita și el în funcție de cum își va rezolva problemele personale”, ne-a mai mărturisit Flavius Moisă.
Stagiul de pregătire al „roș-albilor” se va încheia pe 8 februarie, când are loc și testul cu liderul Ligii a IV-a Bihor, CAO Oradea.

Recomandările redacției