Roșiile de Curtici, varza de Socodor, cadarca de Miniș, mustoasa de Măderat și legumele de la Seleuș vor fi vedetele Zilei Recoltei din acest an

0
3878

În perioada 18-19 septembrie,  va avea loc evenimentul ,,Ziua Recoltei la Consiliul Județean Arad”,  ce va avea loc pe platoul din fața sediului instituției.  Cu această ocazie vor avea loc expoziții cu standuri de produse agricole, tradiționale, produse hand-made sau culinare, conserve și dulcețuri, produse apicole și lactate, struguri românești, ceaiuri și flori, produse care, fiecare în parte, pun în evidență obiceiuri, tradiţii, datini relevante pentru identitatea și comunitatea locală, asociate cu perioada recoltelor.

„Primul cuvânt care îmi vine în minte, atunci când vorbim de cei care lucrează pământul, este RESPECT! Am un respect deosebit pentru cei care muncesc pământul, pentru producătorii agricoli, pentru că ei reprezintă baza societății, sursa de hrană. Știu că deseori se confruntă cu probleme, fie secetă, fie intemperii, care le afectează recolta. Știu că produsul muncii lor nu este plătit decât foarte rar la prețul corect, care să însumeze eforturile pe care le fac. De aceea, acum, la momentul recoltei, când ne bucurăm de produse proaspete și bune, putem spune că suntem norocoși să avem parte de oameni harnici, gospodari, de comunități care păstrează tradiția și meșteșugurile și care fac eforturi pentru a consolida dimensiunile spațiului rural”, este de părere Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.  

Cu acest prilej au fost invitate și comunitățile locale din județul Arad, pentru a-și promova produsele locale agricole tradiționale, culinare sau meșteșugărești. În județul nostru multe comunități  se mândresc cu produsele lor, devenite branduri locale: roșiile de Curtici, varza de Socodor, cadarca de Miniș, mustoasa de Măderat, legumele de la Seleuș. 

„Consiliului Judeţean Arad invită producătorii locali agricoli să se facă mai bine cunoscuţi, să vină în fața arădenilor cu produsele lor, pentru că vorbim despre oameni cu iniţiativă, care ştiu să-și pună în valoare munca. Suntem parteneri în promovarea produselor locale și dorim să ajutăm la punerea în valoare a ideilor şi a muncii arădenilor. La Arad, avem produse pe care le putem promova. Produsele originale, competitive, fac parte din identitatea noastră, suntem mândri de cei care excelează în domeniile lor de activitate,” a completat Iustin Cionca, președintele CJA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.