În ultima confruntare înainte de deplasarea pe puncte, de la Brăila, UTA a trecut cu sec 3-0 de Dinamo Pancevo, o formație ce – probabil – va promova în eșalonul treu din Serbia la finalul actualei stagiuni. Per ansamblu, prestația „roș-albilor” a fost destul de convingătoare, dar: „Au fost momente în care jocul
m-a nemulțumit, mai sunt lucruri pe care trebuie să le corectăm. Dar, în linii mari a fost bine, ne-am atins obiectivele în această iarnă. Am făcut o pregătire în condiții bune în Spania și asta a fost benefic pentru echipă. Revenind la meciul de azi, am văzut la lucru aproape toți jucătorii din lot, mai puțin pe Andor, Petre și Barna, cu ușoare probleme medicale, dar și Celea, care era al 21-lea jucător de câmp… Am vrut să dau minute la toată lumea pe un teren cât de cât ok față de acum 3-4 zile când am făcut antrenament aici. Pe lângă goluri, am avut și alte situații bune de a marca,  mai important e că nu s-a accidentat nimeni la acest amical”, a spus Laurențiu Roșu la finalul disputei cu formația din Serbia. Antrenorul arădenior a mai ținut să precizeze că, totuși, Petre și Andor au făcut separat un antrenament ceva mai ușor ieri.
UTA a terminat testul cu Pancevo cu șapte juniori pe teren, dar l-a început doar cu doi și nu trei cât cere regulamentul la nivel de Liga a II-a. Probabil, Roșu se bazează pe recuperarea sută la sută a lui Adi Petre pentru deplasarea de la Brăila, iar atunci a preferat să analizeze atent forma mijlocașilor săi ofensivi, Copil sau Muntean. „Fiind meci amical am vrut să văd unii jucători pe
anumite posturi și nu am ținut cont de regula Under 21. Știm că trebuie să jucăm cu 3 sub 21 și  vom vedea la meciul cu Brăila pe cine ne putem baza atunci”, și-a motivat alegerile Roșu.
Și tot legat de opțiuni, s-a putut observa intrarea tardivă pe gazon a lui Polgar, fotbalist care a fost mai tot timpul titular de la depășirea problemei medicale ce a avut la câlcâi. Acum, impresia e că David a recâștigat puțin teren în fața polivalentului fotbalist crescut chiar de UTA. „Polgar a avut și meciuri în care a fost titular și a jucat 60 de minute. Minutele se împart, asta nu înseamnă că Polgar e rezervă. Le-am spus și jucătorilor în pregătire că până înainte de primul meci oficial nu știu cine e titular și cine rezervă. Ținem cont de amicale și antrenamente înainte de a alege formula de joc titulară.  În momentul de față nu știu cu cine joc sigur la Brăila, mai sunt unele lucruri ce se pot schimba”, a adăugat „principalul” utist.
Există și o mică preocupare în ceea ce-l privește pe Bogdan Burlă, care a ieșit șchiopătând puțin în mi­nutul 55 al disputei cu Pancevo. „El a avuto lovitură în Spania și acum s-a lovit în același loc”, a mai explicat Roșu, lăsând să se înțeleagă faptul că fundașul stânga de 20 de ani va fi cu siguranță apt pentru disputa de duminica viitoare.

Recomandările redacției