Pentru al doilea sezon conse­cutiv, UTA va ajunge la barajul de menținere/promovare în Liga 1. După înfrângerea arădenilor cu Baloteștiul, Sepsi mai are nevoie de un singur punct din 6 posibile pentru a o însoți pe Juventus în elită, așa că Laurențiu Roșu își schimbă automat prioritățile.
La finalul disputei cu ilfovenii, „principalul” utist a recunoscut: „E clar că după rezultatele din această etapă vom merge la baraj, trebuie să ne pregătim pentru acele meciuri, să vedem și cu cine vom pica. Nu avem ce face, avem locul 3, ne gândim la ce e de făcut mai departe. La meciul cu Chindia, ce ne-a mai rămas de disputat, vom juca – probabil – cu juniorii, pentru că ne gândim doar la baraj. De acum o să urmăresc prima ligă, căci până acum nu am prea făcut-o. Nu știam unde vom termina campionatul, și nu prea am urmărit lupta de acolo. De azi înainte e altceva, ne gândim cu cine putem juca și cum putem obține promovarea în prima ligă. Acesta e obiectivul în continuare, mai avem o șansă de a promova, chiar dacă e baraj. Șansele sunt egale. Trebuie să luptăm până la capăt, nu are rost să spun eu acum, cu cine mi-aș dori și cu cine nu, să jucăm la baraj. Sunt plusuri și minusuri la toate echipele,
Chiajna joacă acasă pe sintetic, Timișoara e aici aproape, Pandurii nu e nici ea departe, la Se­verin, vom vedea ce ne rezervă viitorul. Deocamdată, nici măcar nu știm când vom juca cele două manșe ale barajului…”
Întrebat dacă nu e puțin dureros că UTA a pierdut, oarecum, promovarea directă în urma unor me­ciuri de pe teren propriu cu echipe ce nu au emis mari pretenții, ca Luceafărul sau Balotești, dar și Brașovul ce e ieșită din cursă de etape bune, Roșu a adăugat: „Noi nu am pierdut promovarea. Eu, când am venit aici, eram pe locul 9 și am obținut locul 3 la baraj, cu șanse de promovare. Că mi-aș fi dorit să promovez direct e clar. Promovam, obiectivul era îndeplinit, aveam mai multă vacanță, era totul ok. Dar, luptăm în continuare. Pentru mine nu e eșec că nu am terminat pe locul doi. Am pierdut puncte și în tur și în retur, e normal, e fotbal. Dai peste echipe care, chiar dacă nu joacă nimic, vin foarte motivate și pierzi puncte. Te prind și pe stare de relaxare, nu ești atent, concentrat și apar probleme. Dar, repet, vom încerca să promovăm, deoarce asta mi-am propus de când am venit aici. Nu am reușit să o facem direct, încercăm varianta a doua, cu barajul. Sper ca suporterii să fie alături de noi în continuare, să ne susțină să ne revenim, pentru că această înfrângere e dureroasă”.
La un moment dat, în prima repriză a partidei cu Baloteștiul, antrenorul „roș-albilor” s-a enervat la culme după o decizie a arbitrilor. „Atunci când mingea nu iese în totalitate și se dă aut, te ener­vezi. Se face fault, jucătorul advers dă și cu cotul și nu se dă nimic. În tensiunea meciului, nu ai cum să nu protestezi. Și arbitrul de rezervă a spus că nu a ieșit mingea. În partea a doua, am încercat să nu mai protestez pentru a nu fi eliminat. Nu avea rost să mai continui cu pro­testele, deoarece aceștia sunt arbitrii”, a încheiat „principalul” arădenilor.

Recomandările redacției