UTA a reușit să obțină cele trei puncte la capătul confruntării cu cei de la Dunărea Călărași. Având primul meci disputat ca antrenor principal la Arad Laurențiu Roșu a făcut cunoștință și cu gazonul rău de pe Motorul. Ploile din ultimele zile și-au lăsat amprenta asupra suprafeței de joc, lucru care a îngreunat construcția ofensivă. „Eu sunt mulțumit sută la sută de băieți, de dăruirea la acest meci a fost extremă, sunt mulțumit de toți. Greșeli se fac în conti­nuare, deoarece nimeni nu e perfect. Dar e clar că noi lucrăm zi de zi să corectăm aceste
inexactități, să ne îmbunătățim jocul, iar în funcție de teren trebuie să ne adaptăm și să scoa-tem maxim din randamentul băieților. Bineînțeles că mi-aș fi dorit să avem un teren ca de bi-liard, să putem pasa, să combinăm, dar nu se poate acum așa ceva, trebuie să ne adaptăm la ce avem. Și la ocazia lui Petre, când a driblat portarul și a șutat spre poarta goală, sunt convins că era gol dacă terenul era bun. Se întâmplă să ai astfel de terenuri în liga secundă, am avut și ghinion că a plouat toată noaptea înainte de meci, am avut astfel parte de mocirlă. Dar, din câte am înțeles, cei din conducere și cei din administrația orașului fac tot posibilul ca noi să avem condiții bune și asta e bine. E ok să vezi că suntem sprijiniți în acest proiect început”, a declarat antrenorul „Bătrânei Doamne”.
Adept al sistemului cu două „vârfuri”, Roșu i-a păstrat până la final pe teren pe Marius Curtuiuș și Adrian Petre. „Le-am spus că dacă vor ajunge în fața porții, dacă se vor demarca, vor înscrie. Acum au făcut-o amândoi, mă bucur pentru ei, la fel ca și pentru ceilalți jucători”, a adăugat Roșu.
În fine, după victoria cu Dunărea Călărași la Arad se vorbește din nou despre promovare. Primul care o face este chiar Laurențiu Roșu. „Eu nu renunț la gândul promovării, chiar dacă e clar că echipele fruntașe s-au distanțat de noi. Dar, trebuie să ne gândim la fiecare meci în parte, să adunăm puncte multe și să rămânem în partea de sus a clasamentului. Vom vedea ce va fi la iarnă, dacă aducem întăriri la nivel de lot, dacă terenul va fi îmbunătățit… Eu deja mă gândesc la următoarea partidă de campionat, cea de la Ștefănești, unde trebuie să dăm totul pentru a câștiga cele trei puncte. Doar victoriile te ajută să progresezi, să poți lucra în liniște în timpul săptămânii. Nu renunțăm la ideea de a juca cât mai bine și de a câștiga mereu. Acum trebuie să fim conștienți de ce avem și să scoatem maxim de puncte până în decembrie, iar atunci vom trage linie”, a fost concluzia fostului internațional.

Recomandările redacției