Roșu susține că e acoperit la mijlocași centrali, plus că: „Fiecare echipă are strategia ei, sistemul propriu de joc”

0
331

Întrebați unde o văd pe UTA periculoasă, antrenorii echipelor adverse dau ca la comandă numele jucătorilor de benzi și ale atacanților. Mijlocașii centrali sunt deseori pomeniți, iar asta și pentru că foarte puține sunt ocaziile de gol ce se nasc prin acțiuni perpendiculare pe poartă.
Așa-zisa problemă persistă de pe vremea lui Roland Nagy și e mai evidentă atunci când benzile nu funcționează la parametri maxim, iar Andor (revenit după o accidentare), Vîlceanu și mai ales Strătilă nu au reușit mare lucru în partidele cu FC Brașov și Luceafărul Oradea.  Totuși, Laurențiu Roșu susține că are în lot jucători capabili să facă diferența:  „Avem mijlocași centrali care ne ajută și au calități. Din iarnă încoace l-am folosit deseori pe Copil ca mijlocaș central ofensiv. E un jucător combinativ, cu șut bun și tehnic. La meciul cu Luceafărul chiar a intrat în formula 4-4-2.  Îl mai avem și pe Amir Jorza, care e și el un jucător destul de tehnic și-ți poate crea ocazii de gol, dar gândiți-vă că încă e tânăr. Și chiar și Vîlceanu poate prelua rolul de mijlocaș central de creație. Chindriș și Tănase recuperează destule baloane, ne ajută pe partea defensivă foarte mult. Automat, când joci cu doi atacanți trebuie să acoperi bine zona de mijloc”.
Ca și o concluzie, antrenorul arădenilor a recunoscut că e mai degrabă vorba despre un principiu ce pleacă de la sistemul de joc cel mai des utilizat. „Fiecare echipă are strategia ei. Multe formații joacă cu un singur vârf, iar în spatele lui apare un mijlocaș de creație. Când joci 4-2-3-1, poți să zici că ai nevoie de un mijlocaș ofensiv care să fie Mara­dona pentru a-I dribla pe toți și să-ți facă jocul. Când, în schimb, joci cu două vârfuri, așa cum o facem noi, trebuie să ții cont și de spațiile pe care le lași în spatele lor la dispoziția adversarului”, a mai explicat Roșu.
Apropo de Copil, acesta va absenta la Afumați după cartonașul roșu încasat după ultimul fluier al arbitrului la meciul cu Luceafărul. În plus, clubul a încasat și o penalitate de 530 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.