„Bătrâna Doamnă” vede roșu în fața ochilor după primul meci oficial al anului. În loc de un rezultat pozitiv care să îi țină pe o poziție promovabilă, arădenii vor avea coșmaruri cu… Roșu. Costel Roșu, atacantul de 32 de ani al Brăilei care a anulat tot ce a pregătit în ultimele săptămâni Laurențiu Roșu, antrenorul „roș-albilor”. Cu excepția primelor 25 de minute și a forcingului de debut și de final de repriză secundă, concretizate oricum cu prea puține ocazii clare de gol, UTA a arătat destul de rău pe terenul unei formații ce a știut mereu ce vrea și a speculat la maxim găurile unei defensive utiste prea fragile pentru o aspirantă la promovare. Dar, până la urmă, s-a pierdut doar o primă bătălie. Războiul e încă lung și imprevizibil, iar de acum încolo mulți pași greșiți nu mai sunt permiși.
Observând că suprafața de te­ren a fost destul de moale, Laurențiu Roșu a preferat să nu-l arunce încă din debut în luptă pe gogheterul Petre, care acuza ceva probleme la unul dintre genunchi. Astfel, Vîlceanu își făcea debutul la UTA și avea să fie un debut fericit.
Combatantele au trecut peste perioada de tatonare și primele situații de poartă nu s-au lăsat prea mult așteptate. Muntean a tras peste poartă, iar de pe partea cealaltă Miron a avut de lucru la șutul puternic din lovitură liberă al lui C. Roșu. UTA început să domine ușor, iar rezultatul a fost deschiderea scorului. În minutul 16, Strătilă a pasat de pe dreapta, Curtuiuș a reluat în blocaj, dar s-a redresat și i-a așezat balonul lui Vîlceanu în 6 metri, care a trimis simplu în plasă: 0-1. Brăilenii au avut reacție, dar Pușcașu și Roșoagă au fost opriți eronat în poziții ideale de gol pe motiv de offside, iar C. Roșu a finalizat greșit din mij­locul careului. Totuși, forcingul gaz­delor s-a concretizat prin golul de 1-1, venit după exact o jumătate de oră. Pușcașu a scăpat pe dreapta în careu, a centrat perfect pentru Costel Roșu, iar acesta a trimis cu capul pe colțul lung: bară-gol. A urmat un joc pe contre cu un plus, totuși, pentru gazde, care au fost mai rapide și precise în construcție. Singura fază demnă de consemnat până la fluierul ce a pus capăt primei părți a fost torpila lui Necoară de la 25 de metri, respinsă salvator de Gligor.
Roșu a mutat cu Petre după 6 minute scurse din repriza secundă, iar jocul UTA-ei s-a legat mai bine în jumătatea de teren adversă. Au fost și și două situații, semnate Chindriș și Curtuiuș, însă șuturile lor au fost prea slabe ca să-l surprindă pe Olaru. După o oră de joc, antrenorul arădenilor a jucat și cartea Copil, cu Muntean trecând fundaș dreapta în locul lui David. Curtuiuș a apărut din nou la finalizare, dar lovitura sa de cap s-a dus exact în brațele lui Olaru. În minutul 67, Strătilă a avut o bună ocazie de gol, dar a tras exact pe direcția portarului, care a respins. Și a venit minutul 73, când la o fază ce nu anunța nimic s-a făcut 2-1 pentru Dacia Unirea. Neagu a centrat din nou din zona lui Burlă, iar Costel Roșu a pus latul din numai 4 metri: 2-1! Arădenii nu s-au regăsit și au ajuns greu la finalizare. De abia în minutul 78, Copil s-a prezentat la marginea careului advers cu un șut defectuos pe care Olaru l-a prins fără probleme. După alte 7 minute și Chindriș a tras de la 19 metri, dar a pus doar forță în șut, nu și precizie. Finalul a fost dominat total de roș-albi, dar fără succes. Lovitura de cap a lui Gligor din 7 metri a fost prea slabă, iar Ivan a reușit să neutralizeze un atac în superioritate numerică al UTA-ei.
Formații:
Dacia Unirea Brăila: Olaru – Niță, Ivan, Ghiocel, Necoară – Roșoagă (90+2 D. Oprea), Moglan, Olenic, Neagu (90 Stănciulescu) – C. Roșu, Pușcașu (72 Iosofache). Antrenor: Alin Pânzaru.
UTA: Miron – David (62 Copil), Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza (68 Tănase), Muntean – Vîlceanu (51 Petre) – Curtuiuș.  Antrenor: Laurențiu Roșu.
Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Ionuț Bobe (Videle) și Ionuț Babadac (Alexandria). Rezervă: Florin Dan (Chirnogi – Călărași).
Observatori FRF: Marian Deaconu (Ploiești) și Viorel Leșeanu (Giurgiu)

Recomandările redacției