Roumpoulakou e noul fundaș stânga al UTA-ei: „Sperăm să promovăm la finalul sezonului”

0
307

Problemele musculare cu care se confruntă din nou Bogdan Stancu i-a obligat pe „oficialii” utiști, la solicitarea expresă a lui Laszlo Balint, să se orienteze spre un alt fundaș stânga. Chiar dacă improvizațiile din tur, Tomozei și Bustea, au funcționat destul de bine, antrenorul liderului ligii secunde și-a dorit un fundaș stânga de meserie, care s-a aflat în vizorul său și în vara anului trecut.
Astfel, la Arad a ajuns Simo Roumpoulakou, fotbalist cu dublă cetățenie, greacă și albaneză. Fundașul s-a născut pe 30 decembrie 1991 și a debutat la seniori pentru Kalamata FC, în liga secundă elenă. A urmat pasul în Superliga Greciei, la PAS Giannina și Panetolikos, plus un stagiu la Panegialios. În 2017 a trecut în Albania, unde a îmbrăcat tricoul echipei Kukesi, cu care a cucerit titlul național și a jucat în cupele europene chiar în vara anului trecut, când UTA începuse deja sezonul. A avut apoi un litigiu cu gruparea albaneză, pe care nu și l-a rezolvat la timp pentru a accepta oferte din Liga 1, de la Poli Iași sau Chindia Târgoviște.
Acum, lucrurile s-au schimbat, iar impresarul său, Bogdan Apostu, l-a orientat spre UTA. „Din punct de vedere al CV-ului, este un jucător care poate să ajute UTA. A refuzat niște oferte importante, nu l-am convins cu aspectul financiar, ci cu proiectul, cu perspectiva acestui club. Acesta este un exemplu concret că tot ceea ce am făcut în ultimele șase luni s-a făcut bine. UTA începe să atragă, să de­vină interesantă pentru orice jucător bun sau foarte bun. În vară era imposibil să aducem un astfel de jucător la Arad. Sunt convins că a venit să dea totul și va fi un plus incontestabil pentru UTA. Anul trecut a avut oferte concrete din Liga I, de la Iași și Chindia și nu a acceptat”, a punctat Apostu.
Laszlo Balint a vorbit despre conside­rentele tehnico-tactice a opțiunii pentru Simo Roumpoulakou. „În ultima perioadă a sezonului de toamnă, am fost obligați să jucăm cu improvizații pe postul de fundaș stânga. Din fericire, au funcționat, dar nu ne dorim să continuăm pe același principiu. Bogdan Stancu a acuzat din nou probleme în zona în care s-a accidentat în octombrie, așadar l-am adus pe Simo să ne ajute în sezonul de primăvară. Chiar dacă nu a jucat în ultima perioadă, este un fotbalist cu experiență internațională, cu trofee în palmares. Din discuțiile pe care le-am avut cu el, l-am simțit foarte dornic de performanță. De astfel de jucători avem nevoie, care pun performanța pe primul loc. Pe mine asta m-a încântat foarte mult și sunt convins că va compensa foarte repede această lipsă de jocuri oficiale, mai ales că avem cinci săptămâni până la primul meci de campionat”, a punctat și antrenorul „Bătrânei Doamne”.
Chiar dacă din august încoace nu a mai activat la o echipă de club, noul fundaș stânga al „roș-albilor” a avut un preparator fizic angajat. Sigur, de acum va servi un alt „meniu”, preparat de Alex Radu și – bineînțeles – Gyuszi Balint și, probabil, va primi primele sale minute la UTA în amicalul de sâmbătă, cu Progresul Pecica. „Sunt fericit să fiu aici. Știu că UTA e un nume mare în fotbalul românesc și că are un proiect important. Vreau să mulțumesc conducerii, antrenorului și impresarului meu că m-au adus aici. Voi încerca să muncesc, să progresez și, împreună cu colegii să ne îndeplinim obiectivul, adică promovarea. Postul meu de bază este cel de fundaș stânga, dar pot evolua și ca mijlocaș stânga dacă mi-o cere antrenorul. Ultimele șase luni au fost dificile, am avut ghinion în unele situații, este dificil pentru un fotbalist să stea șase luni fără echipă. Dar, m-am antrenat în permanență și sunt pregătit”, au fost primele cuvinte ale lui „Simo” în calitate de utist.
Greco-albanezul spune că s-a interesat
despre fotbalul românesc înainte de a accepta oferta Campioanei Provinciei. „Mi-am sunat doi prieteni pentru a-mi spune cum este în România. Ei sunt grecul Papazouglou, de la Voluntari, și Papa, albanezul de la Botoșani. Mi-au vorbit foarte frumos atât despre România cât și despre UTA. Mi-au spus că UTA este un club de tradiție în România, cu mulți suporteri”, a adăugat noul fundaș lateral al „Bătrânei Doamne”, care a semnat un contract valabil până în vara anului 2021.
Despre perioada pe care Bogdan Stancu o va petrece din nou în afara gazonului nu se știe încă nimic. „Stancu va face azi un consult ecografic să vedem situația în care se află în acest moment. Din păcate, nu se poate antrena și din păcate, indiferent de gravitatea problemei sale medicale, va trebui să stea cel pușin două-trei săptămâni departe de teren. Este neplăcut în primul rând pentru el, căci l-am simțit foarte supărat în momentul în care a acuzat acele probleme la antrenamentul de joi, dar și pentru noi era o situație în care trebuia să ne mișcăm. Și asta chiar dacă Bustea și Tomozei au dat randament bun ca fundași stânga. Din punctul meu de vedere, era necesar un fundaș lateral de meserie, de picior stâng, până va reveni și Bogdan Stancu. Spun asta pentru că ne interesează mult consistența într-un sezon de primăvară foarte greu pentru noi, în care va trebui să facem cu toții sacrificii pentru a ne menține poziția din clasament”, a mai afirmat Laszlo Balint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.