În acestă seară a început la Sala Sporturilor „Victoria“, gala de kickboxing Dey Grand Prix, un eveniment cuprins în calendarul „Colosseum Tournament“.

În programul meciurilor au figurat și patru lupte în care au fost implicați sportivi arădeni. Astfel, la categoria 61 de kilograme, colegul nostru Rüben Onișor a luptat împotriva timișoreanului Daniel „The Ghost“ Muțiu de la Clubul Sportiv Somo Kickboxing.

În primele două reprize, timișoreanul a părut într-adevăr o „fantomă“ deoarece a încercat mai mereu să dispară, să se ascundă din fața lui Onișor. Rüben însă a dat dovadă de calm, de răbdare, l-a urmărit pe adversar prin tot ringul și a reușit de mai multe ori să-i taie calea și să puncteze cu lovituri bine plasate. În acest timp arădeanul n-a riscat, n-a coborât garda și nu s-a lăsat surprins de încercările de contră ale lui Muțiu.

În ultima repriză, realizând că este clar în inferioritate după prestația de până atunci, sportivul de pe Bega a riscat mai mult și a încercat să iasă la luptă. Dacă și-a făcut socoteala că până atunci l-a obosit pe Onișor punându-l să alerge după el, a fost un calcul greșit. Și când a fost vorba de luptă directă, arădeanul a fost mai puternic, dominând clar și această ultimă repriză prin loviturile excelent plasate.

La final, arbitrul Velu Călușer i-a adus pe cei doi sportivi în mijlocul ringului unde au ascultat decizia așteptată: învingător prin decizie unanimă, sportivul din „colțul roșu“, Rüben Onișor. Pentru sportivul de 20 de ani, pregătit de Marcel Rus, este a doua victorie din trei partide la profesioniști, una fără drept de apel, în care tânărul luptător a demonstrat personalitate, tehnică și condiție fizică.

Vom reveni mâine cu un material mai amplu de la acest eveniment.

Recomandările redacției