Rudele pot veni cu hainele pentru cei decedați, când se prezintă pentru identificarea corpului

0
429

Pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2, care decedează în spital, pot fi îmbrăcați cu haine puse la dispoziție de familie sau de către reprezentantul legal. 

„Noile prevederi legale, permit îmbrăcarea pacienților decedați, infectați cu virusul SARS CoV-2, cu haine puse la dispoziție de către familie. Este o prevedere binevenită și creștinească, iar la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a intrat în vigoare de astăzi! Familiile pot veni cu hainele, atunci când se prezintă la spital pentru identificarea corpului neînsuflețit”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.  

În caz de deces, medicul curant al pacientului sau medicul de gardă informează telefonic aparținătorii, iar dacă familia dorește identificarea pacientului va trebui să se prezinte la spital – în termen de 24 de ore dacă locuiesc la o distanță de maximum 100 de kilometri de spital sau în 48 de ore dacă distanța este mai mare de 100 de kilometri.

Personalul implicat în manipularea corpului neînsuflețit, îl va îmbrăca cu hainele puse la dispoziție de către familie sau de către reprezentanții legali. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.