De la retrogradarea din Superliga CEK Bank, echipa arădeană de rugby nici nu a mai îndrăznit să spere la promovare. Deși cheltuielile pentru competiție, echipamente, vitaminizare și hrană sunt asigurate de CS Universitatea, lipsa banilor pentru salarii decente, normale, penalizează gruparea de pe Mureș. De altfel, și rezultatele din acest sezon vorbesc de la sine: o singură victorie și un ultim loc în eșalonul secund.
Totuși, echipa își vede de
treabă, s-a reunit pe 15 ianuarie și are în spate aproape o lună de pregătire cu antrenamente zilnice. Stoica et. comp. au transpirat pe „Gloria”, „Șega” și arena din Sânnicolau Mic și mai au la dispoziție alte patru săptămâni complete de pregătire. Returul Diviziei Națio­nale începe pe 17 martie, când la Arad sosește CS Năvodari, formația de pe locul 3 în clasament.
Fără posibilități financiare, „studenții” nu au putut face achiziții, ci se bucură doar de revenirea, după o lungă accidentare, a lui Alex Burai. „Atâta timp cât putem oferi doar indemnizații de 5-6 milioane maxim, nu putem avea pretenții la jucători de un anumit nivel. Salariile minime în Divizia Națională sunt de 1.500 de lei, iar noi nici măcar nu ne apropiem de ele. Am auzit că la Buzău au venit jucători in Fiji, Tonga sau Ucraina, Tomitanii sau Năvodari s-au întărit și ele din Superligă, vă dați seama ce viață grea vom avea cu aceste echipe, dar și cu restul. Dar, nu suntem singura echipă ară­deană care se confruntă aceste probleme, adică cu lipsa banilor privați, așa că mergem înainte cum putem și cât mai putem. Din păcate, nu ne putem pune cu cu echipele și orașele ce investesc serios în rugby”, spune Marian Grindei, antrenor și jucător la CS Universitatea Arad.
Rugbiștii arădeni își vor continua pregătirea pe plan local și vor încerca să lege un amical cu Știința Petroșani, înainte de meciul pe puncte cu Năvodariul.  Clasamentul după prima parte a sezonului în Divizia Națională de Rugby arată astfel:

111

Recomandările redacției