Rugbiștii arădeni se reunesc după 1 iulie pentru a pregăti finalul de sezon

0
424

Biroul Federal al Federației Române de Rugby a aprobat reluarea activității competiționale la nivel de seniori, în ceea ce privește cele trei competiții suspendate din actualul sezon, SuperLiga CEC Bank, Divizia Națională și Campionatul Național de rugby în 7. A fost stabilit şi programul Cupei României, competiție care este programată pentru luna august. S-a stabilit că sportivii au nevoie de o perioadă de minim sase săptămâni pentru a se readapta la efort.
În cazul unei noi evoluţii nedorite în privinţa infectărilor cu noul coronavirus şi implicit a unor noi restricţii impuse de autorităţi, competiţiile vor fi suspendate definitiv, urmând să se ia în calcul clasamentul la zi. Pe scurt, Superliga se va relua într-un format redus, cu meciuri de baraj la Braşov, conform clasamentului la zi, în 15 august, apoi semifinale în 22 august şi finala, plus partide de clasament, în 29 august.
Cupa României, ediţia 2020, se va disputa după un sistem cu două grupe, pe criterii regionale, meciurile urmând să aibă loc în perioada 1 august – 3 octombrie. Semifinalele şi finala ar trebui să aibă loc în 10 şi 17 octombrie. Campionatul Naţional de rugby în 7 se va relua cu disputarea celor două etape rămase restante, pe 25 iulie şi 1 august.
CSU Arad, restart în campionat: încă şapte meciuri pentru „studenţi”
CS Universitatea Arad va mai juca şi ea în acest sezon, în Divizia Naţională (liga secundă), Federaţia hotărând să se mai dispute partidele din retur, după următorul program: 5 septembrie, Arad – Năvodari (etapa a 8-a), 12 septembrie, Gura Humorului – Arad (etapa a 9-a), 19 septembrie, Arad – Petroşani (etapa a 10-a), 26 septembrie, Suceava – Arad (etapa a 11-a), 3 octombrie, Arad – Bârlad (etapa a 12-a), 10 octombrie, Arad – Griviţa (etapa a 13-a) şi 17 octombrie, Galaţi – Arad (etapa a 14-a).
Primele meciuri oficiale post-
pandemie, în 25 iulie la rugby în 7!
Echipa pregătită de Marian Grindei ocupă locul 6 la finalul turului, cu opt puncte acumulate după şapte meciuri. „Studenţii” arădeni au un bilanţ de două victorii şi cinci înfrângeri. Liderul Diviziei Naţionale este Ştiinţa Petroşani, cu 34 de puncte, urmat de echipele din Galaţi şi Năvodari, cu 27, respectiv 25 de puncte.
„Începem cu turneele de rugby în 7, primul este la Petroşani, pe 25 iulie, iar al doilea pe 1 august, la Galaţi. Suntem pe locul 5, din nouă echipe participante. În campionat debutăm în retur acasă, cu Năvodariul, pe 5 septembrie. Marea pro­blemă este cu pregătirea, pentru că la momentul când vorbim, nu ne putem antrena mai mult de şase jucători odată, iar la intrarea în bază ni se solicită teste pentru COVID-19. . Sperăm ca după 1 iulie să putem începe şi noi, sunt câţiva paşi de urmat pentru a respecta protocolul medical şi încet-încet trebuie să revenim la antrenamente. Lotul rămâne acelaşi, probabil vom mai integra câţiva juniori de 18 ani, vrem să formăm o echipă tânără şi competitivă pentru viitor. În privinţa juniorilor nu s-a stabilit încă nimic concret, dar până mâine ni s-a transmis de la Federaţie că se va lua o decizie. Sunt două variante, ori se întrerup competiţiile definitiv, ori vor mai avea loc ceva turnee naţionale”, a declarat antrenorul-jucător al CSU Arad, Marian Grindei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.