Rus, căpitan și marcator în primul său Poli – UTA: „Sentiment unic și un ultim omagiu pentru fanii dispăruți”

0
498

Ciprian Rus a fost căpitan la primul său derby al Vestului și a făcut o partidă foarte bună. Cu un gol și un „assist”, atacantul arădean și-a pus amprenta pe un succes foarte important pe terenul rivalului istoric.
Căpitanul „roș-albilor” a fost încântat de rezultat, dar, din păcate, fotbalul a căzut pe plan secund la această partidă.
„Sunt foarte fericit pentru că ne-am îndeplinit dorința și le putem dedica victoria celor care au pierit tragicul accident. Dumnezeu să-i odihnească. Am avut un motiv în plus să jucăm și să luptăm pentru ei, s-a văzut că am avut ambiție și devotament, iar prin această victorie le-am adus un ultim omagiu din partea echipei”, consideră Rus.
UTA a dominat clar prima parte și putea intra la pauză cu un avantaj mai mare. În repriza secundă, Poli a redus din diferență și părea că are șanse să egaleze, însă Rus a risipit emoțiile cu reușita din final. „În multe momente am fost primii la minge, am știut că dacă vrem să câștigăm acest meci trebuie să mergem la război în adevăratul sens al cuvântului. La pauză, am știut că 2-0 e cel mai periculos scor, în partea a doua au fost obligați să iasă mai mult la joc, au și reușit să marcheze. Dar, până la urmă, am profitat de spațiile lăsate de ei și am înscris golul trei”, a adăugat arădeanul.
Jucătorul revenit în această vară acasă a repetat isprava de anul trecut a polistului Dănuț Bilia, fiind căpitan și marcator în derby. „Faptul că am purtat banderola și am și înscris este foarte important pentru mine. Am citit un interviu cu Bilia înainte de meci și spunea că în calitate de căpitan și marcator te simți extraordinar, iar meciul ți-l amintești cu drag. Pot confirma că așa este, e un sentiment unic, special. Și pentru echipă această victorie într-un derby al Vestului contează mult, dar mai avem un derby și săptămâna viitoare cu U Cluj, adversar cu care tot timpul am avut meciuri încrâncenate. E o echipă bună, sperăm să fie un spectacol frumos și să ieșim învingători”, a mai precizat Rus.
Ionuț Popa a anunțat la confe­rința de presă de după meci că echipa va mai avea doar două antrenamente pe săptămână datorită problemelor financiare, iar Rus a confirmat spusele antrenorului său. „Într-adevăr, ne-a comunicat că vom avea doar două antrenamente pe săptămână, pentru că situația devine mai gravă de la o săptămână la alta. Eu sincer încă mai trag speranțe că se va rezolva. Probabil că va fi o formă de protest, dar împotriva noastră, pentru că urmează meciuri foarte importante” a încheiat atacantul de 27 de ani.
Ciprian Rus a revenit în „alb-roșu” după doi ani în care a evoluat pentru ASA Târgu Mureș, Pandurii și Dunărea Călărași, cu formația lui Alexa promovând pe scena primului eșalon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.