Spre deosebire de partida cu Universitatea Cluj, când nu a contat deloc și a pierdut fără drept de apel: 0-4, în deplasarea de la Bacău, UTA nu a arătat tocmai rău. A avut inițiativa 65-70 de minute în fața unui adversar foarte disciplinat tactic după venirea pe bancă a lui Florin Bratu. Dar, golul lui Căinari direct dintr-o lovitură liberă de la 19 metri avea să trimită punctele în contul Aerostarului, în timp ce „roș-albii” rămân cu regretele, dar și cu frustrările legate de un arbitraj potrivnic. Și nu ar fi primul în acest sezon.
De altfel, arădenii au și încheiat în nouă jucători de câmp confruntarea din Moldova și asta pentru că Rus a fost eliminat în minutul 89. E primul cartonaș roșu încasat de căpitanul UTA-ei în cariera sa, explicațiie sale fiind următoarele: „Primul cartonaș galben l-am luat pentru proteste după o fază la care și cel mai înflăcărat suporter al Bacăului era împăcat cu ideea ca va fi penalty pentru noi. Am pătruns pe dreapta, am centrat din afara careului la semi-înaltime, iar un fundaș advers a băgat efectiv mana și a respins în corner. Mâna era foarte depărtată de corp, ca într-un procedeu de volei. Ne-am dus cu toții la arbitru pentru a cere explicații, dar am fost tratați cu o aroganță ieșită din comun. Ba, mai mult, eu m-am ales un avertisment. Al doilea «galben» nu mi-l pot explica deloc. Am sărit la cap cu mâinile pe lângă corp, am și deviat mingea, după care un adversar intră în mine, cade la pământ și urlă de durere. Nici nu a stat pe gânduri domnul mare arbitru și a scos al doilea cartonaș galben și apoi pe cel roșu. Pur și simplu am fost vânat, am fost vânați cu toții ca echipă, maniera generală de arbitraj fiind incredibilă la acest nivel. Și mai frustrant a fost că la final, când i-am mai cerut explicațiile domnului arbitru, acesta a recunoscut că a fost henț în careul gazdelor, doar că nu putea da…Trebuie să înțeleagă toată lumea că nu am ajuns să cerșim, doar vrem să primim ce e al nostru, nimic în plus. Cred că UTA e singura echipă din Liga 2-a ce a primit doar un penalty și cred că am avut cel puțin 10-12 faze în care se impuneau lovituri de la 11 metri pe tot parcursul turului”.
Pe de altă parte, căpitanul „roș-albilor” recunoaște că nici echipa nu se află în cel mai bun moment, pe ambele faze ale jocului. „Meciul de la Bacău l-am controlat, zic eu, cap-coadă, dar cu unele nesincronizări în apărare, în prima repriză. Altfel, echipa a arătat atitudine, toți am luptat, am pus piciorul, iar durerea cea mai mare este că de două etape nu reușim să înscriem. Și, spre deosebire de meciul cu U. Cluj, ne-am și creat destule ocazii de gol, cu toate că Bacăul s-a apărat cu toate liniile în special în repriza a doua. Arbitrajul ne-a fost potrivnic, dar nu trebuie să găsim alibiuri pentru înfrângere. Principala vină pentru acest al doilea eșec la rând e noastră. Trebuie să ridicăm capul pentru meciurile pe care le mai avem de jucat până la finalul turului și sa încercăm să scoatem maxim din fiecare meci. Din păcate, suntem trei jucători suspendați pentru meciul cu Argeșul, dar suntem convinși că băieții care ne vor înlocui vor fi la înălțime”, a adăugat Rus.
După „roșul” văzut ieri, atacantul de 28 de ani va fi spectator etapa viitoare, când la Arad vine fruntașa FC Argeș. Dar marile pro­bleme de efectiv vor fi în apărare, atâta timp cât ambii fundași centrali seniori, Manea și Benga, vor și ei suspendați pentru cumul de „galbene”.

Recomandările redacției