Născut și crescut la Arad în spiritul „alb-roșu”, Ciprian Rus va simți în sfârșit și din teren fiorul unui derby. Din galerie a trăit deja câteva „ciocniri” cu rivalul „alb-violet” și știe, poate mai bine ca oricare dintre colegii săi, cât de importantă este această partidă pentru „ultrașii” lângă care a sărit cândva cot la cot. Mâine va purta, cel mai probabil, și banderola de căpitan al Campioanei Provinciei. „Din galerie am prins multe meciuri, poate chiar pe toate, inclusiv acel 3-4 când aveam 11 ani. Vom avea ambiţie şi determinare, dar sper să nu va fi nevoie să luptăm atât de mult ca atunci. Ne dorim să câştigăm mai simplu. Am văzut că în una dintre scandările lor suporterii timișoreni îşi doresc să moară UTA, dar vreau să le amintesc că avem şi noi un mesaj de la Arad pe care vrem transpunem să îl în teren. Nu ştiu dacă la un astfel de meci contează că ai banderola sau nu. În schimb, ca un jucător născut în Arad, care ştie ce înseamnă UTA şi acest meci, pot spune că ambiţia şi devotamentul există și veți vedea că va veni din partea tuturor”, spune atacantul „roș-albilor”.
Într-adevăr, toți jucătorii noi din lot au fost introduşi în atmosfera derby-ului. „Avem un grup pe WhatsApp și acolo le-am pus tuturor nişte filmuleţe de la derby-uri şi au rămas impresionaţi. Așadar, nu cred că va exista jucător care va intra pe teren relaxat și nu va pune osul. Tot vestiarul ştie ce importanţă are acest meci. Normal ar fi să avem aceeaşi ambiţie la fiecare meci, dar la un Poli – UTA te pregăteşti altfel. Echipa va fi motivată pentru a le oferi suporterilor o victorie ce poate spăla păcatele sezonului în curs. Nu ne permite eul să facem un meci prost la Timişoara, ar fi o catastrofă să pierdem. Pentru că indiferent ce rezultate a avut echipa, o victorie cu rivala șterge cu buretele o parte dintre probleme. Cel mai important e să ne facem noi jocul şi să nu mai greşim cum am făcut-o la alte partide. Toată lumea va intra mult mai concentrată pentru că va fi ca de obicei cel mai urmărit meci din Liga a II-a, se va uita toată ţara la el. Nu am prieteni la Timişoara, doar cunoştinţe, nu am vorbit cu nimeni de la Poli înainte de acest meci” a adăugat Rus.
Din păcate, situația salariilor la UTA nu este una de invidiat, iar „vârful” arădean l-a completat pe antrenorul său: „Mister a avut dreptate când a spus că avem o amărăciune în vestiar, care ţine atât de rezultate, cât şi de partea financiară, care este foarte importantă. În momentul când intrăm pe teren nu ne mai gândim la bani, dar în timpul săptămânii când vii la antrenament și mă pun în postura lui Mister, nu poţi condamna jucătorii pentru că se plâng sau chiar se gândesc la memorii. Nu avem cele mai bune rezultate, dar, cu siguranţă, dacă aveam o altă situaţie financiară şi locul din clasament era altul. Dacă ai banii la zi, eşti cu gândul doar la fotbal, vii mai concentrat la antrenament şi ai o stare psihică mai bună. Eu am fost plecat doi ani de la UTA și poate nu mă aşteptam să ne găsim în aceeaşi situaţie. Pe de altă parte, nici nu mă aşteptam să fie lapte şi miere. Tragem speranţe că se va rezolva această problemă. Pe undeva nu o să le convină suporterilor că vorbim de aceste aspecte chiar înainte de derby, dar problema trebuie pusă. În ceea ce mă privește, dar e cazul și celorlalți băieți care joacă primul lor derby, sperăm să iasă așa cum ne dorim, să câştigăm şi să se rezolve toate problemele. Să vedem apoi şi noi cum e când e bine, poate vor fi alte rezultate”.
Chiar dacă e la primul meci cu ASU Poli, echipa suporterilor „alb-violeți”, contra lui ACS Cipri Rus a marcat deja de două ori pe „Dan Păltinișanu”. Prima oară în toamna anului 2016 în tricoul lui ASA Târgu Mureș, spărgând chiar gheața în dreptul reușitelor în Liga 1. Al doilea său gol a venit la începutul lunii septembrie, în cadrul rundei a 5-a a prezentei ediții a Ligii a 2-a.

Recomandările redacției