Rusia a ajuns pe harta migraţiei spre Europa

0
369
epa04186845 An image made available on 30 April 2014 shows migrants being rescued during operation 'Mare Nostrum' in the southern Mediterranean sea off the Italian coast, 29 April 2014. The Mare Nostrum ('Our Sea') mission started in October following two fatal shipwrecks - one near Lampedusa, Italy's southernmost point, and the other in Maltese waters - in which more than 400 people died. The Mediterranean boat patrols credited for saving tens of thousands of migrants' lives may have to be stopped, an Italian government official suggested, because they were encouraging more people to embark on dangerous sea crossings. EPA/GIUSEPPE LAMI

Sirienii au descoperit că pot ajunge mai uşor în ţările scandinave traversând teritoriul rus. Săptămâna trecută, 257 de migranţi au ajuns pe această rută în Norvegia.

Sunt de cinci ori mai mulţi refugiaţi decât se înregistrau în urmă cu o lună, iar autorităţile locale spun că numărul lor va continua să crească. Criza migranţilor va fi miercuri în centrul unei dezbateri din Parlamentul European, la care vor fi prezenţi Angela Merkel şi Francois Hollande.
Începând cu luna august, numărul migranţilor care au trecut prin punctul de frontiera de la Storskog s-a dublat în fiecare săptămână. Un tânăr sirian, care a ajuns în siguranţă în Norvegia, trecând prin Turcia, Georgia şi apoi Rusia, se felicită pentru ruta aleasă.

Deocamdată, a fost amenajata o hală, iar un hotel care pe perioada sezonului rece stătea închis, va găzdui refugiaţi. Însă nici aşa nu sunt destul locuri, iar personalul este insuficient. Dacă în 2014 , doar 10 migranţi au trecut graniţa dinspre Rusia, anul acesta numărul lor va fi de 100 de ori mai mare.
Pe de altă parte, Uniunea Europeană încearcă să găsească în colaborarea cu Turcia o soluţie pentru criza migratorie fără precedent. Bruxelles-ul oferă Ankarei fonduri în valoare de un miliard de euro, pentru a face faţă milioanelor de refugiaţi care se afla deja pe teritoriul Turciei. În schimb, Turcia ar trebui să deschidă şase centre de triere a refugiaţilor pe teritoriul său şi să îi primească înapoi pe aceia care nu au reuşit să obţină azil în Europa.
Numărul uriaş de refugiaţi ce ajung în Europa naşte dezbateri dificile. În Germania, postul public de televiziune a fost acuzat de propagandă islamofoba, după ce a difuzat o fotografie în care Angela Merkel poarta valul tradiţional al femeilor musulmane. Imaginea, prelucrata cu ajutorul unui program de editare foto, a apărut la un moment dat pe fundal, în timpul unei emisiuni despre redistribuirea refugiaţilor la nivel european. Televiziunea a respins acuzatile şi insistă că a ales imaginea respectivă pentru a atrage atenţia publicului.

Sursa: ProTv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.