Rusia, atentă la România/Lavrov, deranjat de manevrele NATO

0
455

Serghei Lavrov declară că Rusia este preocupată de manevrele Trident Junction şi de desfăşurările NATO în ţările baltice, România şi Polonia.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, aflat marţi într-o vizită oficială la Madrid, a descris manevrele NATO desfăşurate în Norvegia, practic la frontierele Rusiei, ca fiind o ”ameninţare” şi, la fel ca omologul său spaniol Josep Borrell, a deplâns anunţul SUA privind o posibilă retragere a Washingtonului din acordul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), transmite agenţia EFE.

„Desigur că suntem preocupaţi”, a răspuns Lavrov în timpul conferinţei de presă la o întrebare despre manevrele militare Trident Junction desfăşurate de NATO în Norvegia şi despre desfăşurările militare în ”statele baltice sau la baze în România şi Polonia”. Cât despre decizia preşedintelui Donald Trump de a denunţa tratatul INF, Lavrov a asigurat că este o decizie pe care Washingtonul deja a luat-o, dar a ţinut să avertizeze că „Rusia întotdeauna va răspunde”.

La rândul său, ministrul spaniol de externe Josep Borrell a împărtăşit punctul de vedere că ieşirea din acest acord este o ”nouă şi gravă eroare” prin care administraţia Donald Trump afectează securitatea globală. Totuşi, şeful diplomaţiei ruse a transmis din nou o ofertă de dialog Alianţei Nord-Atlantice şi a susţinut că interesul Moscovei este să se ”dezescaladeze situaţia” care ”nu face pe nimeni să stea liniştit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.