Rusia încalcă spaţiul aerian sud coreean

0
394

Un avion rus a înălcat spaţiul aerian sud-coreean în două rânduri marţi dimineaţa, ceea ce a determinat Forţele aeriane sud-coreene să desfăşoare avioane de vânătoare, care au tras focuri de avertisment.
Armata sud-coreeană a tras focuri de avertisment, marţi, după ce un avion militar rus a intrat în spaţiul aerian sud-coreean în largul coastei de est, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării, relatează AFP şi Reuters.
Un avion rus a înălcat spaţiul aerian sud-coreean în două rânduri marţi dimineaa, ceea ce a determinat Forţele aeriane sud-coreene să desfăşoare avioane de vânătoare, care au tras focuri de avertisment, a declarat pentru AFP un reprezentant al Statului Major interarme.
Este prima oară când un avion rus încalcă spaţiul aerian sud-coreean, potrivit acestui oficial, care a adăugat că autorităţile încearcă să înţeleagă de ce. Pe de altă parte, două avioane militare chineze au intrat zona de identificare aeriană sud-coreeană marţi, a anunţat ministerul într-un comunicat, relatează Reuters.
Moscova şi Beijingul nu au comentat imediat pentru Reuters. Seulul a anunţat că va depune note de protest faţă de aceste încălcări pe lângă Rusia şi China. Potrivit armatei sud-coreene, un avion rus a intrat în spaţiul aerian sud-coreean al Insulei Dokdo, ocupată de Coreea de Sud, dar revendicată de Japonia, care o numeşte Takeshima, imediat după ora locală 9.00 (3.00, ora României). „Armata sud-coreeană a întreprins acţiuni tactice, lansând facle de semnalizare şi trăgând un foc de avertisment”, precizează ministerul în comunicat. Avionul rus a părăsit spaţiul aerian sud-coreean, în care a reintrat după 20 de minute, determinând sud-coreenii să tragă al doilea foc de avertisment. Avioanele sud-coreene au „răspuns în mod normal” incursiunii, apreciază ministerul, fără să facă alte precizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.